15:26, sob, 20. Apr

Lista Arsenovič za Maribor si želi mesto, ki bo delalo za vse





Kandidat SMC za župana Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je danes predstavil ekipo, s katero je spisal volilni program, in kandidate svoje liste za mestni svet. Pod geslom Naj mesto dela za vse med drugim napoveduje večja vlaganja v obnovo šol in vrtcev, izgradnjo mestne knjižnice in obnovo Titovega mostu.

Saša Arsenovič in Iniciativa za Maribor
Saša Arsenovič in Iniciativa za Maribor

V enem mesecu smo zbrali ekipo in pripravili program, ki se ga ne bi sramovala nobena resna mestna občina. Maribor ga pa najbolj potrebuje,” je na novinarski konferenci povedal Arsenovič. Volivkam in volivcem je sporočil, da imajo na tokratnih volitvah “po dolgem času resno alternativo”, ki bo dosegla razvojni preboj v občini. “Izkušenj imamo dovolj in pripravljeni smo resno delati,” je dodal.

V njegovi ožji ekipi so ekonomist Aljaž Bratina, prometni inženir Samo Peter Medved, arhitekt Gregor Reichenberg, ravnatelj Ivan Lorenčič in kulturna delavka Zora A. Jurič. “Pomagali bomo pri razvoju ugodnejših pogojev za podjetništvo in obrtništvo, predvsem pa skušali odpraviti ovire, ki smo jim bili na tem področju priča doslej,” je povedal Bratina.

V načrtu je pospešek turizma

Med drugim napovedujejo še strategijo razvoja zagonskih podjetij, pospešek turizmu, uvedbo mednarodnega osnovnošolskega programa, vzpostavitev kolesarskega križa, okrepitev dogajanja v mestnem središču in najdbo novih prostorov za galerijo. V njihovem programu je prav tako preboj Ulice pariške komune na Pobrežje, preureditev Partizanske ceste, ukinitev parkiranja na Slomškovem trgu, izgradnja centralne garažne hiše in nove brvi na Lentu

Naša vizija je vzpostaviti nemoteno komunikacijo med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi ter ustvariti skupno mariborsko identiteto, ki nam bo vsem v ponos,” je dejal Reichenberg. Juričeva pa je spričo najnovejših očitkov na račun Arsenoviča s strani njegovih tekmecev izpostavila nujnost dviga splošne kulture v mestu.

Tesneje kot doslej naj bi povezali občino z univerzo, državo in gospodarstvom, tudi s ciljem boljšega koriščenja sredstev EU. “Ena izmed poglavitnih točk je ustavitev odliva možganov iz mesta,” je dejal Arsenovič, ki prvič kandidira za župana.

V najnovejši javnomnenjski raziskavi časnika Večer je zasedel drugo mesto, njegova Lista Arsenovič za Maribor pa prvo v mestnem svetu. Med kandidati za mestne svetnike so ekonomistka Nataša Rodošek, zdravnica Maja Lampelj in pesnik Andrej Brvar.

Za mesta v mariborskem mestnem svetu se poteguje 26 list – med drugim ima svojo listo kandidatov za mestni svet tudi SMC, katere županski kandidat je Arsenovič.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.