11:53, čet, 22. Avg

Lista za pravičen razvoj MČ in KS se o kandidatih za nadzornike sprašuje, kdo sploh so, so kvalificirani za delo, kdaj in kje se bodo predstavili … ?





Danes smo že poročali, da se bo jutri na mestnem svetu MO Maribor odločalo o nadzornikih Javnega holdinga Maribor (JHMB).

Na to temo se se oglasili tudi v Listi za pravičen razvoj MČ in KS, kjer navajajo, da JHMB upravlja s sistemom v katerega je vključenih 9 družb, ki s svojimi komunalnimi in ostalimi storitvami pokrivajo praktično vsa področja servisiranja potreb mariborskih gospodinjstev in gospodarstva.

“Letni promet znaša skupaj krepko čez 100 mio EUR in bilančna vsota blizu 200 mio EUR. Danes, praktično en dan pred sejo MS MOM, na katero je župan uvrstil točko dnevnega reda na kateri naj bi imenovali štiri (4) nadzornike v šest (6) članskem nadzornem svetu (2 nadzornika sta predstavnika delavcev), o vsebini točke ne vemo še popolnoma NIČ,” so zapisali v izjavi za javnost.

Zapisali so, o čemer vse niso uradno obveščeni:

1. Koliko je kandidatov?
2. Koliko jih izpolnjuje pogoje oziroma so kvalificirani za opravljanje tega zahtevnega dela?
3. Kdo sploh kandidati so?
4. Kdaj in kje se bodo predstavili?
5. Kako si predstavljajo komunikacijo s skupščino, to je mestnim svetom MOM?
6. Kako si predstavljajo komunikacijo z javnostjo, ki jih plačuje?

“Obstoječemu nadzornemu svetu in direktorju JHMB gospodu Rihterju mestni svet MOM pred nedavnim (julija 2024) NI izglasoval razrešnice kar pomeni, da NI zadovoljen z obstoječim načinom dela in smerjo v katero se pelje sistem JHMB, ki ga financiramo vsi občani preko položnic. To pomeni, da aktualna uprava in nadzorni svet nimata podpore lastnika,” še zapišejo v Listi za pravičen razvoj MČ in KS.

Od nadzornikov, ki bodo imenovani zato v LPR pričakujejo: “Jasne, strokovne in transparentne odgovore na vsa vprašanja. Prav zaradi transparentnosti in večjega vpogleda javnosti v sistem JHMB in tako boljšega nadzora nad poslovanjem je mestni svet MOM tudi sprejel spremembe odloka, ki naj bi to omogočile.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.