20:34, pon, 22. Jul

V Loketu številčna slovenska motokros zasedba: Tim Gajser je vodilni v skupnem seštevku MXGP





Ta konec tedna bo v Loketu na Češkem na sporedu trinajsta preizkušnja svetovnega prvenstva v motokrosu. Tim Gajser je vodilni v skupnem seštevku MXGP, njegova prednost pred prvim zasledovalcem Jorgejem Pradom znaša 34 točk. Drugi slovenski predstavnik v MXGP Jan Pancar brani 15. mesto.

V razredu MX2 bo v Loketu izkušnje ponovno nabiral Jaka Peklaj. Imel bo malce lažje delo, saj je za dirko prijavljenih le 38 voznikov, kar pomeni, da bo uvrščen na obe nedeljski vožnji brez stresnih kvalifikacij za štirideseterico, kolikor se jih sicer požene s štartne rampe na tekmah svetovnega prvenstva.

Proga Loketske Serpentiny bo konec tedna gostila tudi finale evropskega prvenstva v motokrosu za mlade voznike z motorji s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov. V šibkejšem razredu bosta Slovenijo in AMZS zastopala Tim Repnik in Svit Vižintin, v močnejšem pa Alex Novak.

Cestno hitrostni motociklisti se bodo četrtič merili za točke državnega prvenstva, drugič letos na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem. V razredu superbike trenutno vodi Aleš Brzin, v razredu supersport 600 pa ima Domen Lipnik 13 točk naskoka pred branilcem naslova Enejem Logarjem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.