23:47, pet, 5. Jul

Loto se prenavlja, sedmica je preteklost





Samo še nekaj dni nas loči od 4. oktobra, ko bo potekalo prvo žrebanje prenovljene igre Loto, ki je prilagojena pričakovanjem zahtevne množice igralcev in prinaša kar štirikrat več dobitkov. S temeljito prenovo bo igra dobila tudi nov zagon za uresničevanje svojega izjemnega poslanstva – zbiranje sredstev za slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije.

Za Slovenijo in njene prebivalce je Loto veliko več kot samo igra. V najbolj priljubljeni igri sodeluje več kot 950 000 polnoletnih prebivalcev, ki stiskajo pesti zase in za svoje najbližje. V Loteriji Slovenija se lahko pohvalijo, da so v Sloveniji v samo desetih letih z igro Loto zbrali več kot 95 milijonov evrov koncesij za slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije.

Prenovljena igra Loto – Prvo žrebanje bo 4. oktobra 2023

V bobnu za žrebanje Lota bo odslej 44 številk, za glavni dobitek Šestica jih bo treba pravilno napovedati šest. Igralce bo zagotovo razveselilo dejstvo, da se s tem statistično povečuje možnost za kateri koli dobitek, tudi glavni. Število vseh možnih kombinacij se bo s 15,3 milijona znižalo na 7 milijonov, verjetnost zadetka katerega koli dobitka pa se tako poveča z 1 : 45 na 1 : 11, zato ob nespremenjenem številu vplačanih kombinacij prinaša skoraj 4-krat več dobitkov.

Pogosteje bosta izžrebana tudi glavna dobitka (Šestica in 6 plus). Zagotovljeni sklad za Šestico po novem znaša 400.000 evrov, višina sklada pa ne bo več omejena navzgor. Dobra novica za igralce je tudi, da cena Lota ostaja nespremenjena. Prav tako ostaja tudi dodatno žrebanje za Loto plus.

VIR: Loterija Slovenije

Zadnje žrebanje Lota 7/39

V zadnjem žrebanju za Sedmico, ki bo potekalo v nedeljo, 1. oktobra, bodo sklade za dobitke, tudi Sedmico in Sedmico plus, ki ne bodo izžrebani, razdelili med nižje dobitke. To pomeni, da v primeru, da glavna dobitka za Loto ali Loto plus ne bosta izžrebana, bodo v nižje dobitke predvidoma prenesli 1,4 milijona evrov iz naslova sklada za Sedmico in predvidoma 3,4 milijona evrov iz sklada za dobitek Sedem plus.

VIR: Loterija Slovenije

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.