08:28, pet, 29. Mar

Lovrenc na Pohorju v času poletnih počitnic omogoča dijakom in študentom delovno preživljanje prostega časa





Občina Lovrenc na Pohorju v času poletnih počitnic ponovno omogoča dijakom in študentom delovno preživljanje prostega časa.

S projektom »MLADI ZA LOVRENC« želijo pri mladih še dodatno spodbuditi povezanost s krajem in naravo. To je priložnost za sklepanje novih prijateljstev in doprinos za boljši in lepši jutri njihovega kraja, eden od glavnih namenov akcije pa je spodbujanje in utrjevanje pomena čistega in urejenega okolja, v katerem živijo.

“V letošnjem letu bomo sprejeli 15 dijakov in študentov; omejevanje sprejetih bo odvisno od števila prejetih vlog, kriterij izbora pa bo datum oddaje in izkušnje oz. reference posameznika. V letošnjem letu bodo imeli prednost tisti, ki v preteklosti v počitniško delo še niso bili vključeni, ter tisti, ki so se v preteklosti posebej izkazali. V izbor bomo upoštevali vloge, ki jih bomo prejeli do vključno srede, 30. junija 2021,” zapišejo na občinski spletni strani.

Počitniško delo lahko opravljajo:

osnovnošolci, ki so že dopolnili 15 let
dijaki s statusom dijaka v Sloveniji ali tujini
študentje s statusom rednega ali izrednega študenta v Sloveniji ali tujini

Počitniško delo bo organizirano predvidoma v treh terminih:

26. 7. – 30. 7.
2. 8. – 6. 8.
16. 8. – 20. 8.

Mladi bodo delali po teden dni, in sicer 7 ur dnevno. Določena je urna postavka, ki trenutno znaša 5,89 € bruto, kar za dijaka/študenta pomeni 4,98 € neto.  Za vse, ki nimajo opravljenega usposabljanja iz varstva pri delu in varstva pred požarom, bo le-to organizirano predvidoma v drugem tednu julija, obvestilo o tem bo objavljeno na spletni strani Občine. Vsak, ki bo oddal vlogo/prijavo na predpisanem obrazcu (prijavnica za počitniško delo) za počitniško delo, bo po elektronski pošti dobil informacijo o tem, ali je sprejet na delo ali ne. K prijavi vabljeni vsi bodoči dijaki, dijaki in študentje s stalnim prebivališčem v občini Lovrenc na Pohorju, ki želite prispevati h kvalitetnejšemu življenju v domačem okolju. Za vse dodatne informacije pa se lahko obrnete na Šimna Kranjca: tel. št. 02 63 00 561, e-naslov obcina@lovrenc.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.