14:58, sob, 20. Apr

LPR predlaga: Zahoviču zlati grb mesta





Na današnji novinarski konferenci Liste za pravičnost in razvoj (LPR) so podali predlog, da bodo na seji mestnega sveta, ki bo prihodnji četrtek, mestnemu svetu predlagali, da le-ta, kot simboliko Mestne občine Maribor, predlaga za zlati grb mesta Maribor Zlatka Zahoviča.

Lidija Divjak Mirnik in Stojan Auer, LPR
Lidija Divjak Mirnik in Stojan Auer, LPR

Predsednik LPR Stojan Auer je na današnji novinarski konferenci o predlogu, ki ga bodo podali na četrtkovi seji prihodnji teden, pojasnil, da  v letu 2018 , ko se ponašamo z nazivom Evropsko mesto športa, “da mu mesto izkaže spoštovanje in mu podeli priznanje zlati grb mesta Maribora, kar bomo na četrtkovi seji MS MOM tudi predlagali.” Ob tem je še dodal: “Zlatko Zahovič je prišel v NK Maribor, ko je bil klub tako rekoč pred stečajem. “Danes je klub v izvrstnem finančnem stanju. Zlatko Zahovič je s svojim delom v NK Maribor mesto Maribor in Slovenijo dokončno postavil na nogometni zemljevid Evrope in spromoviral Maribor.”

Lidija Divjak Mirnik, mestna svetnica LPR  je ob tem še spregovorila o medijsko odmevni zgodbi po zadnji tekmi NK Maribora. Dejala je, da njegovo dejanje ni bilo na mestu in pravilno.“Kjub temu, da je uspešen si tega ne sme privoščiti, res pa je, da se je klub za to njegovo dejanje opravičil. Vsi se strinjamo, da je bilo dejanje popolnoma neprimerno in res je, da ko smo ljudje vznemirjeni delamo napake. Povemo kaj zelo na prvo žogo, kar morda ne bi, če bi premislili. Ljudje se zmotimo, ljudje delamo napake, vendar se moramo tudi opravičiti,” je dodala.

So pa danes na spletni strani MO Maribor objavili razpis za vložitev predlogov za podelitev nagrad MOM za leto 2018 in Poziv za vložitev predlogov za podelitev priznanja Listina mesta Maribora za leto 2018.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.