10:07, tor, 23. Apr

Luka Dončić in LeBron James na vrhu po prodaji dresov v NBA





Prvi zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA LeBron James, ki igra za ekipo LA Lakers, je med navijači številka 1 tudi po prodaji njegovih dresov. Na drugem mestu po prodaji dresov v letu 2021 pa se je zavihtel slovenski zvezdnik Dallasa Luka Dončić.

Dres Luka Dončića

Po podatkih ameriškega The Spun je LeBron James nesporno najbolj priljubljen igralec lige. Luka Dončić. ki z rosnimi 20 leti nastopa v svoji tretji sezoni v NBA, pa je drugič zaporedoma igral na tekmi zvezd in hitro pleza po hierarhični lestvici v ligi NBA, še piše The Spun. V povprečju dosega po 28 točk in 9,1 podaje na tekmo.

V “top 3” med najbolje prodajanimi dresi košarkarjev NBA v prvi polovici sezone 2021 je še zvezdnik Brooklyn Nets Kevin Durant, najboljši trojici pa sledita zvezdnik Golden Stata Stephen Curry in Milwaukeeja Grk Giannis Antetokounmpo.

Najbolj priljubljena ekipa v ligi pa je, sodeč po prodaji dresov in drugih športnih artiklov, Los Angeles Lakers. Ekipa Dallas Mavericks Dončića, katerega dresi so drugi najbolje prodajani med vsemi v ligi, pa je šele na osmem mestu po priljubljenosti med košarkarskimi navdušenci.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.