08:41, pet, 29. Mar

Luka Mesec sporočil, kakšen je dogovor o evidentiranju zaposlenih





Minister za delo Luka Mesec je po sestanku pogajalske skupine ESS sporočil, da je s sindikati in delodajalci dosežen dogovor o evidentiranju zaposlenih. Ta ni tak, kot je bil prvotno zasnovan.

Pogajalska skupina ESS je bila ustanovljena z namenom uskladitve predloga sprememb in dopolnitev Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti.  Po predlogu naj bi bi se morali evidentirati pri prihodu na delo in odhodu z dela vsi delavci, evidenca naj bi bila namreč po zakonu obvezna. Zakon so zadnje tedne usklajevali.

Zdaj so sam predlog obrnili tako, da elektronska evidenca ne bo uvedena v vseh podjetjih, ampak le v treh vrstah podjetij. Prvi bi bili kršitelji delovnopravne zakonodaje. Na drugem mestu tista podjetja, v katerih tak dogovor, da je evidenca potrebna,  sklenejo skupaj delodajalci in zaposleni. Tretja vrsta podjetij pa je tista, kjer inšpektorat ugotovi, da se mora evidenco izvajati, in to naloži delodajalcem.

Mesec je dejal, da so s takim dogovorom dokazali, da so sposobni sodelovati, in da so s tem zakonom dali inšpektoratu učinkovito orodje,  s katerim bodo lahko ugotovaljali kršitev delovnega časa. A da ne bodo evidence kot rešitev nikomur vsiljevali.

Portal 24ur.com je povzel, da spremljanje delovnega časa ni novost, ampak obveznost delodajalca, da lahko nato obračuna plače, da pa res elektronski način spremljanja evidence prisotnosti zaposlenih ni primeren za vse delodajalce. Podjetja si namreč organizirajo delovni čas tako, da so konkurenčni na trgu. Predstavniki delodajalcev so danes po sestanku še dejali, da je trajalo tri leta, da so prišli do okvirja, a da je ostalo več tehničnih vprašanj.

Predstavniki sindikatov so na koncu dejali, da se zadovoljni zaradi socialnega dialoga in da upajo, da bo Zakon o evidencah na področju dela zmanjšal število kršitev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.