06:06, sob, 20. Apr

Luki Dončiću visoka kazen, to je razlog …





Superzvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA Luka Dončić bo moral vodstvu lige plačati 35.000 dolarjev kazni (32.532 evrov). Vodstvo lige je danes 24-letnemu Slovencu kazen naložilo zaradi geste, ki jo je košarkar Dallas Mavericks naredil proti sodniku ob porazu proti Golden State Warriors s 125:127.
Ker domnevni prekršek nad Dončićem pri polaganju tik pred koncem tekme v sredo ni bil dosojen, si je Dončić pomel prste kot znak za denar.

Sodniki mu sicer na tekmi niso dosodili tehnične napake, a je liga NBA zdaj njegovo gesto označila za “neprimerno in neprofesionalno do uradne osebe” in mu naložila tudi denarno kazen.

Dvoboj med Mavericks in Warriors je bil izjemno pomemben v boju za končnico za obe ekipi. Golden State je po zmagi v Dallasu ostal na šestem mestu zahodne konference, zadnjem mestu, ki neposredno vodi v končnico, z razmerjem zmag in porazov 38-36, Dallas pa je na zahodu padel na osmo mesto s 36-37 in trenutno drži vodilno mesto za tako imenovani “play in”.

Dončić se sicer pogosto pritožuje nad sodniškimi odločitvami. Je blizu 16. tehnične napake v tej sezoni, za zdaj jih je nabral 15, kar bi pomenilo tekmo suspenza. Vendar se štetje ne prenese v končnico lige NBA.

Lastnik Dallasa Marc Cuban je po porazu proti prvakom napovedal protest in tudi on ostro kritiziral sodnike.

Zaradi kritiziranja sojenja je bil kaznovan tudi trener Phoenix Suns, Monty Williams.

Bil je nezadovoljen s sojenjem ob porazu svoje ekipe s 111:122 na gostovanju pri Los Angeles Lakers. Ker je svoje nezadovoljstvo javno izrazil na novinarski konferenci po tekmi, mu je liga naložila 20.000 dolarjev (18.578 evrov) kazni.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.