11:36, čet, 28. Mar

LUMINA: V Magdalenskem parku so zasijale čarobne luči





Za ščepec čarobnosti sredi zimskega parka skrbi letošnja Lumina, ki so jo postavili v Magdalenskem parku, torej na desni breg Maribora.

In našli so res park, ki v sebi skriva marsikaj, sploh tistim, ki znajo prebuditi domišljijo v sebi. Čarobna osvetlitev pa pomaga to prav vsem.

V Magdalenskem parku zdaj stoji svetlobni “Portal do sebe”, v in ob katerem pa lahko obiskovalci ne najdejo samo sebe, ampak tudi svetleče cvetje, ki kar vabi, da pokukate tudi med krošnje.

In kdo ve, mogoče boste prav vi uzrli skrivnostna bitja, o katerih govorijo ustvarjalci Lumine: Kresničke, Moherčice, Nočnika in “Špinačo”, ki se sporazumeva v Morsejevi abecedi.

Portal do sebe kar vabi, da ob njemu obiskovalec postoji ali pa se skozi njega sprehodi in uživa v igri svetlobe in barv, saj ponuja različen spekter, hkrati pa tudi sporočila.

Zanimiv pa je tudi Cikel, ki spominja na veliko nočno lučko, znotraj katere je topla svetloba. Okrog nje pa nočne sence, ki so v pravi družbi, čisto prijazne. In če se postavite na sredino te velike “lučke”, sence izginejo in ostanete vi v čisti svetlobi. No, nekdo drug pa lahko to svetlobo in Cikel dojema tudi drugače.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.