17:57, čet, 28. Mar

Lutka kot terapevtski pripomoček





Kulturno umetniško društvo Moment in Zveza prijateljev mladine Maribor vas vabita na okroglo mizo s strokovnjaki in udeleženci praktičnih delavnic projekta IZDELAVA LUTKE, LUTKA IN LUTKOVNA IGRA KOT TERAPEVTSKI IN DIDAKTIČNI PRIPOMOČEK (več o projektu na http://terapija.moment.si/).

prsti2

Namen okrogle mize je praktična predstavitev uporabe lutke v didaktične in terapevtske namene v učilnici, na strokovni uri z učencem ali kot dodatno dejavnost pri razreševanju vedenjskih, učnih ali travmatičnih situacij iz šolskega in/ali družinskega okolja. Okrogla miza bo odprla prostor za diskusijo in vprašanja pedagoških delavcev in drugih strokovnih delavcev, ki se redno ukvarjate z naštetimi težavami. S strokovnjaki in udeleženci delavnic bomo ponuditi alternativen pristop in konkreten vpogled v potrebne veščine za tovrstno uporabe lutke.

Vabijo vas, da se jim pridružite 26. 5. 2014, ob 13. uri, v prostorih Doma ustvarjalnosti mladih Maribor, Razlagova 16, Maribor.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:
– Sanja Brezničar, psihologinja (Mladinski dom Jarše, mentorica delavnic Izdelava lutke, lutka in lutkovna igra kot terapevtski in didaktični pripomoček).
– Mag. Helena Korošec (Pedagoška fakulteta v Ljubljani).
– Brane Vižintin (Lutkovno gledališče Ljubljana, mentor delavnic Izdelava lutke, lutka in lutkovna igra kot terapevtski in didaktični pripomoček).
– Nika Bezeljak (programska vodja projekta Izdelava lutke, lutka in lutkovna igra kot terapevtski in didaktični pripomoček).
– Udeleženci delavnic: pedagoški delavci, ki delajo z odraščajočimi posamezniki s posebnimi potrebami in strokovni delavci, ki se ukvarjajo z rehabilitacijo invalidov ter drugih ranljivih skupin.
– Okroglo mizo bo moderirala Kornelija Kaurin, koordinatorica dejavnost v domu ustvarjalnosti mladih Maribor.

Zajeta slika

Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operacijskega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2013, 4. razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«, 4.3. prednostne usmeritve »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti«.

Namenska sredstva EU predstavljajo 85% celotnih opravičenih javnih stroškov za upravičene stroške projekta. Namenska sredstva slovenske udeležbe predstavljajo 15% celotnih upravičenih javnih stroškov za upravičene stroške projekta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.