19:39, pet, 19. Apr

Magistrom farmacije nazivi ostajajo, pripravlja se odredba za oprostitev stroškov plačila izpitov za študente





Na spletni strani Vlade RS so zapisali, da se je ministrstvo za zdravje v novi sestavi s problematiko pravilnika, ki opredeljuje področje opravljanja strokovnih izpitov kandidatov farmacije, seznanilo po nastopu funkcije 2. 6. 2022. Da bi problem čimprej rešili, so se že večkrat sestali s predstavniki Fakultete za farmacijo.

“Z namenom, da se to področje nemudoma ustrezno uredi, smo se že večkrat sestali s predstavniki Fakultete za farmacijo. Poudariti velja, da iščemo rešitve, ki bodo vzdržale hkrati pravno presojo in bodo ob tem čim manj v škodo študentom v prehodnem obdobju,” je povedal minister Danijel Bešič Loredan in dodal: “Opozoriti velja, da gre za področje, kjer se prekrivajo kompetence s področja zdravstva in šolstva ter da je bila to področje v praksi neustrezno obravnavano zadnjih 10 let.”

V naslednjih dneh predviden sestanek s predstavniki fakultete

Ministrstvo v novi sestavi je že pripravilo predlog spremembe pravilnika in odredbo za oprostitev stroškov plačila izpitov za študente. S to je že seznanjena Fakulteta za farmacijo, ki prav tako sodeluje pri njeni pripravi. Po besedah ministra za zdravje je v naslednjih dneh predviden sestanek s predstavniki fakultete, na katerem bodo dorekli zadnje podrobnosti in zadevo dokončno uredili. Ministrstvo se bo prav tako odzvalo na petkov poziv Študentske organizacije Univerze v Ljubljani in študentom pojasnilo vsebine sprememb, ki jim morda s strani Fakultete za farmacijo niso bile dovolj jasno pojasnjene.

Po tem bo z rešitvami seznanjena tudi širša javnost, so zapisali še na spletni strani Vlade RS.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.