23:19, pet, 9. Avg

Maistrova ulica v Mariboru zaprta





Z današnjim dnem so pričeli obnavljati Maistrovo ulico (na odseku od Prešernove do Kersnikove). Dela bodo potekala predvidoma do konca tega meseca, v kolikor bodo vremenske in druge razmere dopuščale nemoteno delo. Uredili bodo tudi primarni kanalizacijski kanal.

delo na cesti, zapora ulice 4

Ob rekonstrukciji ulice bodo na novo uredili tudi vodovodno omrežje, skupaj s hišnimi priključki. Sanirali naj bi tudi celotno vozišče, prostor za kolesarje in na novo uredili pločnike. Sprememba pa bo tudi parkirni režim, odslej bo namreč možno parkirati samo na južni strani ulice. Po veljavnih pravilnikih namreč zaradi prostorskih možnosti obojestransko parkiranje ni možno. Novost bo tudi drevored z zasaditvijo 46 dreves.

delo na cesti, zapora ulice 5

Sprememba prometne ureditve
Na odseku med Prešernovo in Cankarjevo ulico bo promet voden po dveh pasovih, od Cankarjeve proti Kersnikovi le po enem voznem pasu, saj na tem delu ni toliko vozil. S tem tudi umirjamo promet. V križišču Cankarjeve in Maistrove bo ohranjena dvignjena ploščad za pešce.
V času gradnje bo najprej za promet popolnoma zaprt odsek med Cankarjevo in Kersnikovo, dostop za stanovalce bo omogočen in dovoljen preko gradbišča, v 2. fazi pa bodo polovične zapore odseka med Prešernovo in Cankarjevo.

Vir: MO Maribor
Vir: MO Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.