10:34, čet, 28. Mar

Maj v botaničnem vrtu Univerze v Mariboru





V mesecu maju v botaničnem vrtu vabijo na ogled cvetočih slečev ali rododendronov. Najbolj zgodnje sorte odpirajo cvetove že konec aprila, večina sort pa bo zacvetela v prvi tretjini meseca maja.

Letos bodo obeležili Prvi svetovni dan mesojedih rastlin, in sicer s postavitvijo manjše razstave nekaterih vrst in sort mesojedih rastlin v botaničnem vrtu. Otvoritev razstave bo v sredo, 5. maja ob 13. uri. Mesojedke bodo na ogled v botaničnem vrtu vsak dan v odpiralnem času vrta v neposredni bližini večnamenskega prostora.

Majski sejem rastlin

“V soboto in nedeljo, 8. in 9. maja vas vabimo na Majski sejem rastlin, kjer bodo po principu tržnice na voljo sadike zelenjavnih, sezonskih in olesenelih okrasnih rastlin, semena, vrtno orodje in dekor ter izdelki iz medu in naravna kozmetika. Namesto strokovnih predavanj bomo obiskovalcem vrta ponudili vodenja po botaničnem vrtu, ki bodo potekala oba dneva v dopoldanskem in popoldanskem času,” sporočajo iz botaničnega vrta.

V sodelovanju z Društvom prijateljev botaničnega vrta in Društvom študentov naravoslovja bodo v sklopu Pohorske tržnice (na parkirišču pred vhodom v vrt), v soboto 8.maja, med 9.00 in 12.00 uro izdelovali preproste hotele za žuželke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.