16:02, sob, 20. Apr

Makoumbou zapušča Vijoličaste





Francoski nogometaš Antoine Makoumbou je včeraj tudi uradno prestopil iz Maribora k italijanskemu Cagliariju, sta kluba objavila na družbenih omrežjih.Kot so zapisali na spletni strani NK Maribor je sredina tekma jprinesla veliko veselje ob zagotovitvi najmanj play-offa v evropskem pokalnem tekmovanju, pomenila pa je tudi zaključek enega obdobja. “Antoine Makoumbou je proti beloruskim prvakom zadnjič oblekel vijoličasti dres. Potrjujemo, da se ob sklenitvi dogovora med kluboma v donosnem prestopu seli v Italijo, naslednja postaja 24-letnega zveznega igralca bo Cagliari,” so zapisali na NK Maribor.

Ob tem pa so še dodali, da gre za prestop, “ki bi ga po finančni plati bilo nesmiselno zavrniti. Antoine je s svojimi igrami izzval zanimanje številnih klubov, kljub vmesnim prejetim ponudbam smo vztrajali pri določeni ceni in na koncu tudi iztržili, kar smo želeli,” pravijo v NK Maribor. “Zagotovo pa gre po drugi strani za igralca, ki ga bo težko nadomestiti in ga bomo pogrešali ne samo v Mariboru, ampak v celotni slovenski ligi. Kot igralec z nadarjenostjo, ki je ne srečaš pogosto, verjamem, da še ni na svojih najvišjih obratih. Skupaj smo izpisali zanimivo, uspešno zgodbo, ko je le v enem letu iz Ljudskega vrt prišel do prestopa v Italijo. Ob tem velika zahvala z naše strani, saj je Antoine pokazal, kaj mu pomeni Maribor. Igral je pošteno in profesionalno do zadnjega trenutka, tudi na zadnji tekmi v sredo. Ta prestop pomeni, da je mogoče tudi v tem zahtevnem obdobju ustvarjati lepe zgodbe. Ponosni smo na skupne trenutke, Antoineu pa želimo vso srečo na novi poti,” je ob potrditvi prestopa dejal športni direktor Marko Šuler,” še pravijo

Antoine Makoumbou pa je ob zaključku zgodbe v vijoličastem dejal, da je vesel, da se je poslovil z zmago in pomagal moštvu do napredovanja v naslednji krog. “Po drugi strani pa sem žalosten, da ne morem sodelovati v nadaljevanju kvalifikacij. Toda za menoj ostaja izjemno obdobje, s čudovitimi spomini na Maribor, kjer je eno leto hitro minilo. Odločitev iz lanskega polettja o prestopu v Maribor se je izkazala za odlično potezo. Osvojili smo naslov prvaka, zdaj zapuščam moštvo v začetku nove sezone, za katero prav tako verjamem, da bo uspešna. Selitev v Italijo pomeni zame nov korak, upam, da mi bo šlo dobro in se bom počutil podobno prijetno kot v Mariboru. Bi pa se ob tej priložnosti rad zahvalil vsem v klubu, ki so me od prvega dne lepo sprejeli in mi pomagali, da sem bil uspešen na igiršču. Predvsem pa navijačem, s katerimi sem imel odličen odnos in so mi pomenili veliko podporo. Hvala vsem,” je dejal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.