03:28, sob, 6. Jul

Maljevac s posvetom o preprečevanju nasilja nad starejšimi





Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac bo danes v prostorih ministrstva za solidarno prihodnost gostil posvet o preprečevanju nasilja nad starejšimi. Cilj posveta je začetek postopka oblikovanja ukrepov za preprečevanja nasilja nad starejšimi s poudarkom na varni starosti v socialnovarstvenih zavodih, so sporočili z ministrstva.

Na posvet so vabljeni predstavnice in predstavniki Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, Varuha človekovih pravic, kabinetov predsednika vlade in predsednice republike, Zbornice babiške in zdravstvene nege Slovenije, društva Srebrna nit, Društva za nenasilno komunikacijo, Skupnosti varstveno delovnih centrov Slovenije in Skupnosti organizacij za usposabljanje Slovenije.

Postopek oblikovanja ukrepov za preprečevanje nasilja nad starejšimi

Po končanem srečanju, predvidoma ob 15. uri, bodo minister Maljevac in predstavniki sodelujočih institucij podali izjavo za javnost pred glavnim vhodom v stavbo ministrstva. Minister bo na voljo tudi za novinarska vprašanja.

Maljevac je postopek oblikovanja ukrepov za preprečevanja nasilja nad starejšimi napovedal ob sredinem obisku Doma starejših občanov Trebnje, kjer se je dijakinja, ki je opravljala študentsko delo, izživljala nad oskrbovanko.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.