04:16, pet, 9. Avg

Mamica dvojčkov potrebuje pomoč





V zadnjih dneh je v medijih zaokrožila zgodba o mamici, ki je prejšnji teden v mariborski porodnišnici rodila dvojčka. Ker se je znašla na robu in nima osnovnih sredstev za preživetje, je otroka želela dati v posvojitev, vendar je osebje porodnišnice stopilo skupaj in ji pomagalo. Pomoči se je pridružilo tudi društvo Zadnje upanje.

Mamica ima ob novorojenčkih še dva šoloobvezna otroka, zato je finančna stiska toliko hujša. “Mamica ima svoje otroke zelo rada, a potrebuje našo pomoč, kajti strokovni delavci uradnih služb so imeli ob njeni stiski takoj po porodu in tudi prej le en nasvet. In sicer, da naj da otročke v posvojitev. Odločili smo se, da ji pomagamo, da bo lažje zaživela, pomagali ji bomo, da bo prejemala socialne transferje, kateri ji pripadajo. Poskrbeli bomo, da otroci ne bodo lačni in da bodo lepo oblečeni,” so zapisali na Facebook strani, Pomoč mamici dvojčkov (Mb).

Vir: Facebook profil Pomoč mamici dvojčkov
Vir: Facebook profil Pomoč mamici dvojčkov

Profil na Facebooku je nastal kmalu zatem, ko se je osebje v porodnišnici odločilo mamici pomagati. Odziv ljudi je bil neverjeten, tako ima družinica zaenkrat stvari dovolj pišejo, vendar nekateri opozarjajo, da bodo pomoč potrebovali konstantno, ne samo prvih nekaj dni. Družina je v tolikšni finančni stiski, da potrebujejo vse od oblačil do kozmetike, tudi drva za kurjavo.

V komentarjih na prej omenjenem profilu so med drugim zapisali: “Mamici je razumljivo zelo hudo, saj je ostala sama z dvema neuboglenčkoma, za katera je odgovorna. Naj poudarim, da mamica ni ničesar prosila, niti ni pojamrala, da karkoli potrebuje.” Poudarjajo, da so akcijo sprožile dobrosrčne babice v porodnišnici Maribor. “Na licu te mamice sem videla tako iskreno solzo sreče in hvaležnosti, ko sem ji v sobo prinesla par stvari, ki smo jih skupaj s puncami nabrale. Seveda so bili to čustveno težki trenutki, čeprav te gospe do tega srečanja sploh nisem poznala. Vesela pa sem, da lahko tej čudoviti, preprosti in dobri gospe pomagam, da bo njunima nič krivima otročičkoma šlo v življenju kar najlepše,” je zapisala ena od mamic, ki se je odločila pomagati.

Kot pravijo se bo sproti objavljalo kaj družinica potrebuje, zato vsi, ki lahko vsi, ki ste pripravljeni pomagati, kontaktirate:

Pomoč mamici dvojčkov (Mb)

ali

Društvo Zadnje upanje

Osnovni podatki:

ZADNJE UPANJE, Zavod za pomoč ljudem in živalim v stiski
Loka 120
3223 Loka pri Žusmu
TRR: SI56 0483 5000 2051 219
Paypal račun: paypzupanje@gmail.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.