03:22, sre, 3. Jul

Maraton treh src vse bližje, ponovno z več tekmovalnimi disciplinami, zvečer pa z atraktivnim koncertom





Sobota, 18. maj 2024, je tisti dan, ko se bo v Radencih ponovno teklo. Takrat bo namreč Maraton treh src, v okviru katerega spet pripravljajo več tekmovalnih disciplin čez dan, zvečer pa bo sledil za zabavo še nastop atraktivne in legendarne hrvaške skupine Let3.

Pred hotelom Radin v Radencih se bo začelo dogajati v jutranjih urah.

Tekmovalne discipline so maraton Radenska Classic, polmaraton Radenska Medium, tek Radenska Naturelle, Oazin tek in Nordijska hoja

Ob 9.00 je start maratona Radenska Classic (42.195 m). Minimalna starost za udeležbo na maraton Radenska Classic je 18 let. Več informacij o startnini, začetku, trasi je dostopnih na povezavi TUKAJ.

Ob 9.00 je tudi start polmaratona Radenska Medium (21.098 m). Tudi pri polmaratonu je minimalna starost za udeležbo 18 let. Več informacij o startnini, začetku, trasi je dostopnih na povezavi TUKAJ.

Ob 9.10 je start teka Radenska Naturelle (10.000 m). Minimalna starost za udeležbo je 16 let. Več informacij o startnini, začetku, trasi je dostopnih na povezavi TUKAJ.

Ob 9.10 je tudi start Oazinega teka (5.000 m). Tudi pri Oazinem teku je minimalna starost za udeležbo 16 let. Več informacij  o startnini, začetku, trasi je dostopnih na povezavi TUKAJ.

Ob 9.15 je start Nordijske hoje (10.000 m). Minimalna starost za udeležbo je 12 let. Otroci od 12. do 14. leta morajo imeti tudi izjavo staršev. Več informacij o startnini, začetku, trasi je dostopnih na povezavi TUKAJ.

Netekmovalne discipline pa so Pohod treh src, Tek s kužki, Veveričkin in srčkov tek

Ob 8.00 je začetek Pohoda treh src na 7 km in na 12 km. Zbor Pohoda treh src je v parku v Radencih (Glasbena hišica), kjer najprej dvignete fizične pohodne kartončke ali opravite prijavo za digitalni pohodni kartonček (če še niste), prevzamete tudi brezplačno pijačo ter nato greste do glavnega odra, kjer je ob 8. uri začetek pohoda. Več informacij o pohodu je zbranih na povezavi TUKAJ.

Ob 16.15 je začetek Teka s kužki. Gre za prvi tek s kužki, organiziran v okviru slovenske tekaške prireditve, ki je posvečen promociji rekreacije s štirinožnimi prijatelji ter hkrati odgovornega ravnanja s kužki. Zanje bo organizirana ločena, kilometer dolga trasa, kjer bodo imeli tekači priložnost za rekreacijo in sproščeno druženje v družbi svojih pasjih prijateljev. “Organizatorji Maratona treh src priporočamo, da lastniki psom pred tekom nadenete nagobčnike ter udeležence pozivamo k kulturnemu in odgovornemu obnašanju, ki pritiče množični športni prireditvi. Obvezna je uporaba povodca, vsak lastnik pa je odgovoren za vzdrževanje čistoče za psom,” so zapisali na spletni strani Maratona treh src.  Več informacij je dostopnih na povezavi TUKAJ. Ustrezno vodeni psi so dobrodošli tudi na rekreativnem Pohodu treh src, ki poteka v zgodnjih dopoldanskih urah.

Ob 16.30 je start Veveričkinega in srčkovega teka – Tek otrok. Proge tekov Veveričk in srčkov potekajo v prireditvenem prostoru Maratona treh src, po glavni ulici v Radencih in prenovljenem Radenskem parku. Različne dolžine so prilagojene starostnim kategorijam otrok in so dolge od 300 do 1000 metrov. Več informacij je dostopnih TUKAJ.

Dobrodelni tek Gorazda Giderja

Ob 16.00 je še start Dobrodelnega tek Gorazda Giderja – Tečem, da pomagam.  Več o tem teku in dobrodelnosti je na povezavi TUKAJ.

V soboto, 18. maja 2024, 0b 21. uri je na maratonskem odru pred hotelom Radin veliki koncert skupine Let 3, organizatorji pa vabijo tudi na odprtje maratona, ki bo dan prej, torej v petek, 17. maja 2024, ob 18. uri, na območju obnovljenega parka ob amfiteatru, kjer bo ob 20. uri nastopil Željko Bebek.

Več informacij o dogajanju, programu je na spletni strani Maraton treh src TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.