14:47, čet, 28. Mar

Marčič pred novimi etapami relija Dakar 2020





Simon Marčič letos uspešno nadaljuje etape na reliju Dakar 2020. Čez vikend je tako zaključil pravljično sedmo. Boj na enem od najtežjih tekmovanj se zanj nadaljuje, tudi po tragični smrti Portugalca Paula Goncalvesa.

Reli Dakar ostaja reli, ki športnikom v avtomobilih, na motorjih in v tovornjakih daje izjemen izziv, letos še posebej, saj se odvija na povsem novih trasah v Saudski Arabiji. Prva leta je bil reli v Afriki, nato se je selil v Južno Ameriko, letos pa dirkači preskušajo peščena brezpotja v Saudski Arabiji. Med motociklisti je zagotovo veliko finalistov, žal pa je tekma ta vikend tudi že terjala krvavi davek. Na tekmi je namreč umrl Paulo Goncalves, organizatorji pravijo, da je umrl zaradi zastoja srca, tekmovalci, ki so ga našli, pa, da je najverjetneje šlo za padec pri polni hitrosti.

Simon Marčič, eli Dakar 2020, dan za počitek. Vir Facebook: Simon Marcic Racing
Simon Marčič, Reli Dakar 2020, dan za počitek. Vir Facebook: Simon Marcic Racing

Simon Marčič se je tokrat odpravil na reli Dakar že šestič, letos ima povsem nov motor, ki si ga je “zaslužil” po lanski smoli na Dakarju. Lani je namreč padel, motor pa se mu pokvaril. Že pred odhodom je izjavil, da si letos želi v svojem razredu stopiti na stopničke, da pa tudi rezultat med prvih pet ne bi bil slab. Zaveda se, da ima veliko konkurenco, a da je tudi sam dobro pripravljen. Nastopa v razredu brez asistence oziroma pomoči mehanikov.

Na svoji Facebook strani je Marčič objavil posnetek z vrhunci od četrte do šeste etape in zapisal, da je bilo hudo, a videti je, da ob vsem naporu tudi uživa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.