04:42, sob, 20. Apr

Marcos Tavares na sobotni tekmi še zadnjič na sveti travi kot kapetan NK Maribor





“Kapetan še zadnjič v Ljudskem vrtu … Trenutek, ki se ne zamuja. Zaradi trenutkov, ki nam jih je podaril od leta 2008 …,” so čustveno zapisali na Facebook stani NK Maribor ob napovedi nogometne tekme v Ljudskem vrtu, na kateri se bo poslovil Marcos Tavares.

“Čaka nas posebna tekma. Večer v znamenju čustev, s priložnostno svečanostjo od 20.00 do začetnega sodniškega žvižga. Pa potem z novim vrhuncem dogajanja med tekmo, saj bo še zadnjič na sveto travo Ljudskega vrta stopil Marcos Tavares, toda še zdaleč ne gre kljub dogodku z izjemno težo za manjši tekmovalni pomen,” so zapisali pri NK Maribor.

“Pred nami je kot osnova tekmovalni cilj, v ospredju so tri točke. Poslovilna tekma Marcosa Tavaresa pa nedvomno pomeni nadgradnjo celotnega zaključka sezone. Pričakovali smo, da bomo ta poseben trenutek čakali z boljšega izhodišča. Bomo pa storili vse, da bi omogočili, da se naš kapetan na najlepši način poslovi od občinstva, s katerim je preživel toliko prijetnih trenutkov,” je v pričakovanju sobotnega dvoboja dejal Radovan Karanović.

Znova bodo tribune imele izjemno podobo, moštvo pa želi poskrbeti za najboljši odziv in prispevati želen delež

“Bili smo potrti po porazu proti Bravu, o tem ni dvoma. A smo se odzvali in pobrali, vnemo na treningih želimo potrditi v soboto na igrišču. Tokrat ne bo z nami kaznovanih Sikoška in Žuglja, ostali igralci so na voljo. Moramo biti na visokih obratih. Potrebujemo zmago v boju za naslov prvaka, od aktivnega igranja se poslavlja naš dolgoletni kapetan, legenda kluba, zato je več kot dovolj razlogov, da odigramo odlično tekmo. Gre za izjemno osebnost, ne samo za odličnega nogometaša. O njegovih nogometnih kvalitetah je brezpredmetno govoriti, ob tem pa se je Marcos od prihoda v Maribor obnašal enako, ne glede na vse vmesne uspehe in dogodke, ki so se zvrstili. Lahko je vzor vsem zdajšnjim in naslednjim generacijam nogometašev, zato o njem le z izbranimi besedami.”

Med pripravami velja popolna osredotočenost, tudi z upoštevanjem psihološkega vidika.

“Situacija je zdaj zaradi stanja na lestvici drugačna, a želimo priti prvi do cilja. Ne odločamo sami o svoji usodi, verjamem pa, da bomo na koncu na vrhu lestvice. Kopru bi rad čestital na osvojeni pokalni lovoriki, zasluženo so zmagali v finalu. Videli bomo, kako se bodo Koprčani odzvali v zadnjih dveh tekmah, a nismo preračunljivi in se ne oziramo na razplet drugih tekem. Zanima nas le, kako bomo mi delovali na igrišču.”

Razkritje, kaj se pripravlja v kapetanovo čast, sledi v soboto v Ljudskem vrtu. 

“Protokol je pripravljen, spremljevalni program razdelan. Marcos si zasluži po vsem, kar je naredili za klub, da se poslovi na najlepši način. Še vedno verjamem, da mu bomo omogočili slovo z naslovom prvaka. Tekmovalni del bo odvisen od poteka dogodkov, lahko pa povem, da bo tokrat med kandidati za nastop tudi Marcos Tavares ml., ki se je pridružil moštvu na treningih,” je še zaključil Karanović.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.