06:29, pet, 29. Mar

VIDEO: Maribor gosti turnir glavnega dela lige prvakov v futsalu





Mariborska dvorana Tabor bo med 11. in 14. oktobrom gostila turnir glavnega dela lige prvakov.

V skupini 2 bodo gostitelji, igralci FutureNeta Maribora, gostili slovite tekmece na čelu z branilcem naslova španskim Interjem, ruskim Dino Moskvo in portugalsko Brago. Iz te skupine bodo v elitni del, kjer bo 16 klubov, napredovale tri ekipe.

Vir: FutureNet Maribor
Vir: FutureNet Maribor

Matej Gajser, trener futsalistov FutureNet Maribor je optimistično razpoložen. Kot je povedal na današnji novinarski konferenci, bo z ekipo priložnost za napredovanje iskal proti ruskemu in portugalskemu predstavniku. “Veselimo se lige prvakov, to je eden od ciljev uprave in kluba, da se skuša narediti rezultat v tem prvem delu sezone. Radi bi osvojili vsaj to tretje mesto v naši skupini, kar nam odpira vrata v elitni del lige prvakov. Vemo pa, da bo glede na žreb težko,” je dejal Gajser, ki se je ozrl na možnosti za preboj v elitni del.

“Dina in Braga sta naša priložnost, tretja tekma proti Interju, ki je evropski klubski prvak, pa naj bo nagrada za vse igralce, klub in vse ljubitelje futsala, ki bodo že drugič v letu dni na delu videli najboljše mojstre futsala,” meni Gajser.

Ta je zadovoljen z napredkom pri uigranosti, rezerve pa vidi predvsem še v obrambi in tranziciji, “kjer izgubljamo žoge, jih dajemo tekmecu, ki prihaja do priložnosti za gol”. “Dejansko v 1. SFL premagujemo sami sebe. Večkrat se spravimo v brezglavo situacijo. Večkrat hočemo do gola za vsako ceno, v napadu pa je premalo strpnosti,” je poudaril Gajser.

“Predvsem spremljam ekipi Dine in Brage. Ruska vrsta je nekaj slabše začela državno prvenstvo, povrh tega so menjali postavo ekipe. Sporting Braga je s 3:1 izgubil proti Sportingu iz Lizbone – to je dokaz, da ima tudi Braga dobro zasedbo. Jasno pa nam je tudi, da ekipi prihajata iz držav z bogato futsal tradicijo,” je zaključil Gajser.

Maribor bo vse tekme igral ob 20. uri, prvo v sredo proti Moskovčanom, drugo v četrtek proti Bragi in zadnjo v soboto proti Špancem.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.