21:57, pet, 19. Apr

VIDEO: Maribor dobil največji Lidl v državi





Maribor je tako dobil že šesto trgovino Lidl, ki je med drugim s svojimi dobrimi 1500 kvadratnimi metri površine, največja v državi.

Prvi radovedni kupci so se pred trgovino začeli zbirati že pred uradno otvoritvijo. Ko se je točno ob 8.00 uri s slavnostnim prerezom traku, nova trgovina Lidl tudi uradno odprla, je bilo parkirišče že povsem zasedeno. Nekateri so svoje jeklene konjičke parkirali kar na bližnjem pločniku. Prav tako je bilo opaziti povečan pretok prometa v okolici trgovine. Še preden so prerezali trak in v notranjost nove trgovine spustili kupce, je podjetje Lidl v duhu družbeno odgovornega podjetja, društvu UP-ornik podarilo donacijo v višini 500 evrov. Nato pa so občani le dobili priložnost, da novo Lidlovo poslovalnico spoznajo tudi od znotraj, kjer jih je prodajnih policah čakalo kar 1800 Lidlovih izdelkov med katerimi je bilo danes kar veliko takšnih z znižano ceno.

Otvoritev Lidla v melju.00_09_15_02.Still001

Podjetje Lidl je stavbo v kateri je nazadnje domovala trgovina Giga sport, vmes pa samevala in kazila okolico, odkupil od avstrijskega podjetja Kastner und Öhler. Lidlova prodajalna v melju nosi ime Maribor center in je ob odprtju poskrbela za 20 novih delovnih mest. Snovalci nove Lidlove trgovine v melju so že od vsega začetka imeli idejo, da bo predprostor namenjen druženju, zato zdaj tam posluje Pohorska kavarna, ki se tako prvič seli na levi breg reke Drave in bo tako skrbela predvsem za tiste sladokusne kupce. Gre torej za novost Lidlovih trgovin, ki sicer ponekod že sedaj ponujajo kavne avtomate, lokala kot je v melju pa še nikjer. Tako bodo kupcem ob nakupih nudili tudi možnost oddiha ob različnih sladicah in kavi.
Otvoritve nove Lidlove poslovalnice se je udeležil tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec.

Otvoritev Lidla v melju.00_09_58_12.Still002

Izjava dr. Andreja Fištravca

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.