14:44, čet, 18. Apr

Maribor nadaljuje zmagoviti pohod





Mariborčani so po nadaljevanju prvenstva po koronski prekinitvi hitro ujeli vodilno Olimpijo, včeraj pa so imeli priložnost, da jo celo že prehitijo. Ljubljančani so sicer s tesno zmago v Domžalah še zadržali prednost, Mariborčani pa so z zanesljivim uspehom proti Rudarju tudi ostali le točko za večnim tekmecem.

Vir: Facebook NK Maribor

V tekmi z Rudarjem so imeli izbranci trenerja Sergeja Jakirovića status jasnega favorita, kar so tudi upravičili in na koncu slavili visoko s 3:0.

V vratih Maribora je tokrat začel Jasmin Handanović – z 42 leti je postal najstarejši vratar z nastopom v slovenski ligi -, v moštvu zaradi rumenih kartonov ni bilo Roka Kronavetra, že v prvi postavi pa je bil tokrat kapetan Marcos Tavares.

Kljub veliki razliki na lestvici pa je bil vsaj prvi polčas precej izenačen. Gostje so bili celo konkretnejši, v peti minuti je tako po strelu Roberta Pušaverja s strani moral posredovati Handanović.

Gregor Bajde je bil prvi z nevarnim poskusom za domače, toda njegov strel z glavo s kakšnih osmih metrov ni bil natančen. Se je pa isti igralec oddolžil že dve minuti pozneje. Tavares je po podaji z desne žogo odbil, zadela je Bajdeta v glavo, ta pa je potem žogo, tik preden bi jo vratar Velenjčanov ujel, še potisnil v gol.

Rudar se ni predal, lepo priložnost je imel v 21. minuti Sanjin Lelić, toda po strelu z desne strani je žoga končala tik ob vratnici, minuto zatem pa je po izgubljeni žogi Maribora do priložnosti prišel še Mičo Kuzmanović, toda Handanović se je ob njegovem poskusu izkazal. Podobno je bilo v 32. minuti, po kotu Rudarja sta žogo s skupnimi močmi odbila Handanović in Cretu.

Še bližje izenačenju pa je bil Rudar v 36. minuti, ko so gostje ušli obrambi domačih, Lelić se je sam znašel pred Handanovićem in sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa je končala v vratnici.

Ob koncu prvega dela pa je gostujoči vratar Matej Radan pravočasno stekel iz vrat in žogo izbil pred Tavaresom.

Prav Tavares pa je poskrbel, da so Mariborčani lažje zadihali ob začetku drugega polčasa. V 51. minuti je po njegovem strelu od daleč Jovan Pavlović žogi spremenil smer in končala je v mreži za 2:0.

Maribor je pozneje prevzel pobudo in uspešneje ustavljal Velenjčane, Luka Zahović, ki je v igro vstopil nekaj minut prej, pa je v 70. minuti iz bližine za las zgrešil gol.

V polno pa je nato v 77. minuti zadel Felipe Santos, ki je izkoristil neodločno obrambo tekmecev ter po obratu z roba kazenskega prostora meril natančno za dokončno potrditev mariborske zmage. To bi lahko povišal Andrej Kotnik v 87. minuti, toda Radan je žogo po njegovem močnem strelu odbil.

Že v naslednjem krogu čaka Mariborčane derbi z ljubljansko Olimpijo, tekma bo v nedeljo, 28. junija v Stožicah. Velenjčani pa bodo v petek, 26. junija gostili Triglav.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.