17:12, sre, 24. Apr

Maribor ostaja praznično osvetljen vse do 2. februarja. Do takrat bo delovala tudi tržnica na Glavnem trgu





Za ohranitev prijetnega vzdušja v centru mesta in v čast 57. Zlati lisici, ki se bo odvijala 16. in 17. januarja 2021, bodo praznične luči prižgane vse do 2. februarja, v tem času bo na Glavnem trgu ostala odprta tudi tržnica, so sporočili z Mestne občine Maribor.

Tržnica na Glavnem trgu, ki se bo preimenovala v januarsko tržnico dobrot, bo od 6. januarja do 2. februarja delovala od srede do nedelje med 10. in 19. uro. V 11 hiškah se bodo predstavljali lokalni ponudniki kulinaričnih dobrot.

Do konca Zlate Lisice, 18. januarja, bo ostalo okrašeno Vilinsko mesto, do tega datuma bodo svetile tudi svetlobne instalacije Lumina, smreka v mestni četrti Radvanje in snežinke na drogovih
tamkajšnje javne razsvetljave. »Selfie« točka Čarobne galerije- Zlata lisička in tri smrečice, ki se sedaj nahajajo na Trgu Leona Štuklja, bodo prestavljene pod Pohorsko vzpenjačo in bodo tam ostale do konca smučarske sezone. Prav tako se bodo »Selfie« točki Stara trta in Maister ter tri smrečice iz Ulice škofa Maksimiljana Držečnika v istem času prestavile pred Staro trto na Lentu.

Pa vendar bodo nekaj prazničnih luči tudi izklopili. 7. januarja bodo izklopili lampijone v Magdalenskem parku, svetlobne zavese na drogovih Titovega mostu, luči na Piramidi, promenado in paviljon v Mestnem parku, smreke v centru mesta, svetlobne elemente na drogovih javne razsvetljave, padajoče šopke na Koroškem mostu ter svetlobne elemente v mestnih četrteh in krajevnih skupnostih. Vsa ostala praznična razsvetljava pa bo torej vklopljena do 2. februarja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.