06:01, sre, 26. Jun

Maribor ponovno brez evropskega poslanca, krivi pa sami





Maribor je ostal brez evropskega poslanca. Pričakovano ali ne? Glede na žalostno tradicijo slabe volilne udeležbe v Mariboru, bi lahko rekli, da kar pričakovano. Dva mariborska obraza sta nastopila na kandidatnih list dveh povsem različnih strank. Franc Kangler pri SDS in Matevž Frangež pri SD.

Na začetku je kazalo, da bomo imeli iz tega konca enega kandidat na evropskih volitvah, pojavila sta se dva – in to dva zelo znana mariborska obraza Matevž Frangež (SD) in Franc Kangler (SDS), slednji je dobil 11.290 preferenčnih glasov, medtem ko jih je Frangež zabeležil skromnih 1.431.

Prve dni po volitvah so vedno zanimive statistike – recimo to, da Franc Kangler (SDS) ni dobil v Mariboru dovolj preferenčnih glasov, veliko bi jih naj iz Maribora romalo k Zali Tomašič (vsega skupaj jih je dobila 26.834), ki je v evropski parlament prišla kot zadnja na listi SDS.

V evropskem parlamentu ne bo sedel niti Franc Breznik iz SDS-a, sicer doma iz okolice Maribora, niti župan občine Sveta Trojica v Slovenskih Goricah, David Klobasa (NSi).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Klobasa (@david_klobasa)

Tako je pravzaprav regija ostala brez svojega predstavnika v evropskem parlamentu. A na volišča se na nedeljo v regiji spet niso odpravili.  Več kot očitno je, da si Mariborčani sami “jamo kopljejo”, s tem pa se nimajo kaj za pritoževati, da je vedno vsega kriva Ljubljana.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.