08:24, tor, 23. Jul

Maribor pred prvo evropsko preizkušnjo





Nogometaši Maribora in Brava bodo danes začeli kvalifikacije v evropski oziroma konferenčni ligi. Mariborčani bodo ob 20. uri gostovali pri Botevu Plovdivu, Ljubljančani pa bodo ob 18. uri gostili valižansko ekipo Connah’s Quay Nomads.

V 54. sezoni evropske lige oziroma 16. od preimenovanja v zdajšnjo različico bo v tej 36 klubov namesto 32, tudi te čaka ligaški del, po njem pa izločilni boji. Finale bo 21. maja 2025 na San Mamesu v Bilbau, zmagovalec bo dobil mesto v ligaškem delu lige prvakov v naslednji sezoni. Skupno sicer tekmuje 76 klubov. Med temi je tudi slovenski podprvak Maribor.

Kaj čaka Mariborčane v primeru uspeha?

Če slednjemu uspe preskočiti bolgarsko oviro, povratna tekma bo 18. julija, ga v 2. kvalifikacijskem krogu čaka Panathinaikos, katerega člani so bili v prejšnji sezoni trije slovenski reprezentanti Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič. V primeru izpada pa bodo vijolični evropsko pot nadaljevali v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige.

Že v 1. kvalifikacijskem krogu te lige pa bo Slovenijo zastopal Bravo, ki mu je preboj v evropsko tekmovanje uspel prvič. Šiškarji se bodo uvodoma merili z Valižani. Če jih preskočijo, jih v 2. krogu čaka Zrinjski.

Finale konferenčne lige bo 28. maja 2025 v Vroclavu, v tekmovanju pa skupaj igra 164 ekip. Med temi tudi ljubljanska Olimpija, ki bo boje začela v 2. kvalifikacijskem krogu 25. julija proti ukrajinski ekipi Polisja Žitomir.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.