20:24, čet, 20. Jan

Maribor prekinil priprave za postavitev montažnega drsališča na Trgu Leona Štuklja





Zavod za turizem Maribor (ZTM) je z današnjim dnem prekinil priprave na postavitev montažnega drsališča na Trgu Leona Štuklja, so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor.

Razlog za odpoved je negotovost glede ukrepov na področju decembrskega dogajanja v mestnih jedrih, pravijo. V zavodu še poudarjajo, da prebivalci in obiskovalci štajerske prestolnice ne bodo prikrajšani za raznovrstna predpraznična doživetja. Prizadevali si bodo, da bi vzdušje na mestnih ulicah in trgih še dopolnjevali, in sicer z vsebinami, ki omogočajo varno in odgovorno ravnanje tako obiskovalcev kot organizatorjev.

Bodo pa razširili območje gostinskih hišic

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor: “S programi dogodkov, s katerimi smo »v pripravljenosti«, čakamo na odločitev vlade in z njo konkretne usmeritve za njihovo izvajanje. Ocenjujemo, da predstavlja drsališče v danih razmerah zdravstveno in seveda tudi finančno tveganje, zato z odločitvijo o njegovi postavitvi ne moremo več odlašati. Bomo pa, če bodo ukrepi to še naprej dovoljevali, na Trgu Leona Štuklja razširili območje in število gostinskih hišic, kar bo dobrodošlo tako za ponudnike kot za obiskovalce, ki oboji dosledno upoštevajo vsa veljavna pravila.”

Skozi ves december se bodo po mestu zvrstili sprevodi Miklavža (na Miklavževo nedeljo), kočije z lipicanci (ob četrtkih), Ledene kraljice (ob petkih) in dedka Mraza (med 11. in 28. decembrom).

Če bodo razmere to dopuščale, načrtujejo v drugi polovici decembra v Mariboru še:

16. – 30. 12., Trg Leona Štuklja: Koncerti z vrhunci, kot so Alo!Stari, Leonart, Vlado Kreslin, Maja Keuc, Coverlover in Jan Plestenjak
16. – 30. 12., Glavni trg: Koncerti mariborskih glasbenikov
30. in 31. 12., Glavni trg: Praznične gostinske hišice
31. 12., Glavni trg: Silvestrovanje s Saro Lamprečnik
31. 12., Trg Leona Štuklja: Silvestrovanje z Vražjimi muzikanti in presenečenjem večera

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *