13:09, sob, 20. Apr

Maribor v čarobnem siju prazničnih lučk





Čarobni praznični december v Mariboru se je pričel danes, ko je župan Andrej Fištravec prižgal praznične lučke. Mesto so praznično osvetlile lučke, ki bodo krasile štajersko prestolnico vse do konca meseca.

S prižigom lučk je mesto Maribor zaživelo in zasijalo v polnem čarobnem decemberskem duhu. Soj lučk in mamljivi vonj po kuhanem vinu in prazničnih dobrotah je že danes preplavilo štajersko prestolnico po trgih.
Mestne trge in ulice bodo prav vsak dan skozi ves mesec polnile stojnice prazničnega sejma unikatnih izdelkov. Med drugim se je že pričel miklavžev sejem, slidila mu bosta še božični in novoletni. Tako se bo našlo nekaj za vsakogar izmed nas.

Letošnja novost Vilinskega mesta je med drugim tudi dogajanje v Vetrinjskem dvoru, ki bo s prazničnim dogajanjem zasijal v luči Vilinskega dvora. Mesto bodo praznično obarvale čarobne novoletne prireditve na vilinskih trgih, ulicah in dvoriščih, in še marsikaj. Na največjem slovenskem trgu, Trgu Leona Štuklja, se bo zvrstilo še več božičnih in novoletnih koncertov kakor pretekla leta.

Program prazničnega čarobnega decembra za zabave željne vseh starosti se bo odvijal prav cel mesec – vse do vrhunca tega leta, velikega Silvestrovanja v Mariboru na Trgu Leona Štuklja.

prižig lučk v mb (12)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.