00:22, pet, 29. Mar

Maribor: V nedeljo bodo deaktivirali neeksplodirano letalsko bombo, potrebna bo evakuacija prebivalcev





Ta teden so v Mariboru v Prevorškovi ulici med gradbenimi deli našli neeksplodirano bombo. V nedeljo, 16. 1. 2022, jo bodo deaktivirali in odstranili.

Po torkovi najdbi neeksplodirane letalske bombe v Prevorškovi ulici sta mariborski podžupan Samo Peter Medved in Igor Boh iz državne enote civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi povedala plan deaktivacije in odstranitve.

Evakuacija in prepoved gibanja na prostem

V nedeljo bodo tako pred 12. uro iz  pasu 300 metrov okoli gradbišča  evakuirali prebivalce. Deaktivacija se bo začela opoldne, pred tem bodo opravili postopke za zmanjšanje vplivov ob morebitni nenadzorovani eksploziji. Boh je dejal, da bodo akcijo okoli 15. ure najverjetneje zaključili. V pasu 300 metrov bodo evakuirali prebivalce, v pasu 600 metrov pa omejili gibanje. V tem širšem pasu bodo prebivalci lahko ostali v bivališčih, zunaj pa ne bo dovoljeno gibanje. Evakuacijo bodo izvedli v pripadnik gasilskih enot. Samo intervencijo pa bo vodil Darko Zonič iz državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. Ta je bil v Mariboru tudi novembra 2019, ko so v Mariboru našli zaporedoma dve neeksplodirani bombi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.