03:37, pet, 19. Apr

Mariborčan je evropski klubski prvak v taekwondoju





Mariborčan Ivan Trajković, nedavno razglašen za naj taekwondoista leta, je svoji beri dosežkov sinoči dodal še eno prvo mesto: priboril si je naslov evropskega klubskega prvaka. Z naslovom podprvakinje pa je uspeh slovenskih reprezentantov v turškem Beleku dopolnila še Ana Petrušić.

medalja trajkovic

 

»Zelo sem zadovoljen s takšno otvoritvijo sezone. Na prvih borbah proti Turku in Bosancu sem zmagal brez težav. Vanje sem zašel v polfinalu, ko je Turek Uguz povedel v prvi rundi z 8:1. A se nisem zmedel in borbo suvereno pripeljal do konca, saj sem jo dobil z 18:8. V finalu me je čakal Azerbajdžanec Azizov. Vodil je vso borbo do zadnje sekunde, ko sem z udarcem iz obrata rezultat 4:2 spremenil v 5:4«, je razburljivo dogajanje povzel Trajković. Izpolnil je napoved po medalji, ki si jo je zaželel pred odhodom v Turčijo na srečanju z novinarji v Mariboru. Tako je dokazal, da se lahko upravičeno uvršča med najboljše borce na svetu v kategoriji do 87 kilogramov.

Ana Petrušić na stopničkah. Vir: WTF Slovenija
Ana Petrušić na stopničkah. Vir: WTF Slovenija

 

Petrušićevi naslov prestregla domačinka
Ana Petrušić bi si skoraj priborila enak naslov kot Trajković. Suvereno je zmagala v uvodnih dvobojih, v polfinalu pa se je pomerila s Turkinjo Ipek Ciden. Po treh rundah je bil izid 6:6, zato je o zmagovalki odločala dodatna, v kateri je Turkinji uspelo zadati udarec za zmago in nastop v finalu. A prvega mesta ni okusila, saj je v zadnji borbi izgubila proti Hrvatici Kristini Tomić. Vseh pet članov slovenske taekwondo reprezentance sicer te dni še ostaja v Beleku, saj jih sedaj čaka nastop na Odprtem prvenstvu Turčije.

zastave uspehov

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.