20:54, čet, 25. Apr

Mariborčan Matic Ačko na svetovnem prvenstvu v slamovski poeziji





Matic Ačko bo nastopil na svetovnem prvenstvu v slamovski poeziji.

V Bruslju med 26. in 30. septembrom poteka svetovno prvenstvo v slamovski poeziji, na katerem se bo v pesniških nastopih pomerilo 40 pesnic in pesnikov iz sedemintridesetih držav.

Slovenijo bo zastopal Matic Ačko, ki se je na svetovno prvenstvo kvalificiral s svojim uspešnim lanskoletnim nastopom na Evropskem prvenstvu v slamovski poeziji.

Nastopil bo na prvem predfinalnem večeru, ki se bo v torek, 27. septembra, v bruseljski dvorani Kinepolis začel ob 19. uri. Svetovno prvenstvo v Bruslju bo potekalo v treh delih. 27 in 28. septembra bosta potekala predfinalna izbora, na vsakem bo nastopilo dvajset tekmovalcev in tekmovalk. Tekmovanje bo potekalo v živo s prenosom preko spleta. Nastopajoče bo ocenjevala petčlanska žirija.

V Sloveniji se je žanr začel razvijati po letu 2015, ko so v različnih slovenskih mestih (Ptuj, Kamnik, Maribor, Celje, Ljubljana) vzniknili slamovski dogodki. Leta 2016 je v Mariboru potekalo prvo slovensko nacionalno prvenstvo, leta 2020 smo prav tako v Mariboru v organizaciji MKC Maribor in Slam zverin kot gostitelji izvedli evropsko prvenstvu v slamovski poeziji.

Letos se kot organizator slovenskega predizbora prvič pridružuje tudi Novo Mesto (Založba Goga, dogodek bo potekal 30. septembra), nacionalno prvenstvo Slovenije bo potekalo v Kranju v organizaciji Layerjeve hiše, 29. oktobra, kranjski predizbor pa bo 1. oktobra.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.