08:30, ned, 7. Jul

Mariborčan ovadil štiri mariborske zdravnike, saj meni, da so odgovorni za ženino smrt





Portal Večer poroča, da je Mariborčan kazensko ovadil štiri mariborske zdravnike, saj meni, da so odgovorni za ženino smrt.

V UKC Maribor niso naredili vsega, kar bi morali

Za Večer je povedal, da se ne more sprijazniti, da žena več ni živa in pojasni, da je bila smrt nenadna. Meni, da v mariborski bolnišnici niso naredili vsega, kar bi morali. “Od vodstva UKC Maribor še do danes nisem prejel nobenega pojasnila ali opravičila, kar me zelo boli. Mislim, da si s sinom zasluživa vedeti, zakaj je morala žena umreti,” navaja Večer.

63-letna žena je umrla aprila letos. Marca jo je osebna zdravnica napotila v UKC Maribor zaradi slabih vrednosti jeter in neopredeljenih simptomov na ustni sluznici. Vsi ovadeni delajo na Kliniki za interno medicino UKC Maribor. Žena je sicer umrla v UKC Ljubljana, kamor so jo, po tem, ko je za to prosil mož, premestili iz UKC Maribor.

Septembra je sicer, kot v nadaljevanju poroča Večer, posebna komisija ugotovila, da pri omenjeni pacientki ni bilo odstopanj pri zdravljenju in da je bilo vse izvedeno v skladu z medicinsko doktrino in profesionalnimi standardi. Člani komisije pa so predlagali, da je potrebno izboljšati komunikacijo med zdravniki, pacienti in njihovimi svojci.

V kazenski ovadbi je navedeno, da naj bi dva zdravnike nestrokovno izvedla invazivni ambulantni radiološki poseg biopsije jeter, zaradi tega pa je prišlo do močnih krvavitev in nastal je jetrni hematom. Nastopil je hemoragični šok, sledila je odpoved vitalnih življenjskih funkcij, kar je privedlo do njene smrti, še zapišejo na Večeru.

Več TUKAJ.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.