14:39, čet, 28. Mar

Mariborčan Rok Černic zbral 2880 evrov, dres romal tudi v Ameriko





Mariborčan Rok Černic, je danes razkril, koliko denarja denarja je zbral na dobrodelni dražbi.

Rok Černic, dobrodelna dražba

Rok Černic, naj prostovoljec in mlad Mariborčan, ki ga plemeniti dobrodelnost, je danes razkril koliko sredstev je uspel zbrati v dobrodelni dražbi, s katero je začel v preteklem mesecu. V dobrem mesecu mu je uspelo zbrati več kot dva tisoč evrov. “Jaz sem zelo zadovoljen z izkupičkom dražbe, ki je letos 2880 evrov. Največ so letos ponudili za dres Dareta Vršila, ki je bil licitiran za 310 evrov, sledi pa mu dres Luke Zahovića, s katerim je v skupni znesek bilo dodano 300 evrov, potem pa Handanovićev dres za 250 evrov,” je povedal Černic.

Dres prodal tudi v Ameriko 

Kot je še povedal Rok so ljudje na njegove dražbe odzivajo zelo dobro. “Ljudje vidijo in vedo, da gre praktično vsak cent v dobrodelne namene, vsak lahko kadarkoli pride do mene, jaz vsakemu lahko pojasnim kam in komu  je šel ta denar,” je dejal.  Dres s te dražbe pa bo po besedah Roka šel najdlje v Ameriko. “Kupil ga je moški, sicer doma iz Ormoža, ki pa zdaj živi v ZDA. Vsake dva meseca se vrne v domovino in je z veseljem sodeloval na dražbi,” je še dodal.

Tokrat pomagala tudi znana Mariborčanka Beba in člani Kluba mariborskih študentov

Pri projektu je Roku pomagala tudi znana Mariborčanka Beba Ščap, ki tudi sama sodeluje in sama pomaga v dobrodelne namene. Kot je povedala, jo je Rok povabil k sodelovanju, da bi mu pomagala, saj je vedel, da ima veliko poznanstev tako v športu, kot v medijih. “Roku sem malce pomagala tudi s kakšnimi nasveti in organizacijo, kako kakšno stvar izpeljati. Rekla sem si, zakaj pa ne, dejansko sem mogoče žrtvovala samo svoj čas, ki pa mi ga za takšne stvari res ni težko žrtvovati,” je povedala Beba.

Jan Gomilar iz Kluba mariborskih študentov, ki so podprli Roka, pa je povedal, da so se spoznali že pred dražbo, ob nesreči, ki ga je doletela, ko je ostal brez strehe nad glavo. “Takrat smo v sklopu našega dobrodelnega projekta zbirali sredstva zanj. Takrat smo prišli do ideje, ko nam je Rok povedal, da načrtuje dobrodelno dražbo. Mi kot neko društvo kluba mariborskih študentov, ki skrbimo za obšolske dejavnosti, ter tudi za solidarnosti in pa dobrodelnost med mladimi, smo seveda takoj bili za, Roka smo podprli v največje meri, kolikor je bilo možno,” je dejal Gomilar.

Na vidiku že nova dražba

Rok pa je ob tem zaupal, da ima že pripravljene drese in dogovore z igralci, ter, da bo organiziral novo dražbo. Slednjo lahko pričakujemo letos jeseni, trajala pa bo najverjetneje do konca leta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.