05:39, sre, 24. Apr

Mariborčani danes dobijo tekmece v ligi prvakov





Nogometaši Maribora bodo danes ob 18. uri v Monacu dobili tekmece za skupinski del lige prvakov. Na sporedu bo žreb skupin, v kroglicah pa bodo slovita nogometna imena, ki so lahko potencialni tekmeci Štajercev v delu tekmovanja, ki se bo začel 12. septembra in končal 6. decembra. Med možnimi tekmeci je tudi branilec naslova – madridski Real.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Madridčani bodo v prvem bobnu skupaj z Bayernom, Chelseajem, Juventusom, Benfico, Monacom, Spartakom Moskvo in Šahtarjem iz Donjecka, slovitega tekmeca pa bodo izbranci Darka Milaniča zagotovo dobili tudi iz drugega bobna, v katerem so Barcelona, Atletico Madrid, Paris St. Germain, Borussia Dortmund, Sevilla, Manchester City, Porto in Manchester United.

V tretjem bobnu bodo SSC Napoli, Tottenham Hotspur, FC Basel, Olympiakos Pirej, RSC Anderlecht, AS Roma, Bešiktaš Istanbul in FC Liverpool ter v četrtem Feyenoord Rotterdam, Maribor, RB Leipzig, Celtic Glasgow, Sporting Lizbona, Apoel Nikozija, Karabah Agdam in CSKA Moskva.

Maribor bo v skupinskem delu lige prvakov igral tretjič, pred tem se je med evropsko elito meril že v sezonah 1999/2000 in 2014/15. Doslej je v ligi prvakov dosegel eno zmago, in to prav na prvi tekmi – na gostovanju pri kijevskem Dinamu, kjer je slavil z 1:0 in golom Anteja Šimundže.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.