14:31, pet, 19. Apr

Mariborčani drevi v “play-off” za Ligo prvakov





Pred nogometaši NK Maribora je še zadnja stopnička, ki prinaša tako želeno ligo prvakov. To bodo na prvi tekmi odločilnega, 4. kroga kvalifikacij za najmočnejše klubsko tekmovanje, lovili drevi ob 20.45 pri Hapoelu iz Beršebe na stadionu Turner.

nk maribor

Play-off se je začel s ponedeljkovim vzletom. Zaradi dolžine poti in privajanja na razmere v Izraelu, so se vijolilčasti odpravili na gostovanje dva dni pred tekmo. Tako bodo imeli dovolj časa za dva treninga, aklimatizacijo na visoke temperature, privajanje na drugačno zelenico, tudi drugačne žoge, predvsem pa analitično pripravo, da dosežejo sanje, je pred odhodom povedal trener Darko Milanič. 

Štajerska ekipa je v zaključnem delu priprav dodobra preučila nasprotnika, po besedah Mitje Vilerja pa vijoličasti pričakujejo močnega nasprotnika, ki bo želel izkoristiti prednost domačega igrišča in na drugi strani tudi morda nekaj podcenjevanja.

Primarni cilj je zmagati oziroma zabiti gol v gosteh. To je potrdil tudi Mitja Viler, ki je pred vzletom iskreno priznal, da play offa za ligo prvakov niso pričakovali, so pa tako dosegli dober temelj.

Beršeba in Maribor se v tekmovanju še nista srečala, je pa Maribor doslej, v sezoni 2011/12, izgubil proti Maccabiju iz Haife in tri leta kasneje premagal Maccabi iz Tel Aviva.

Povratna tekma bo 22. avgusta v Ljudskem vrtu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.