03:22, čet, 25. Apr

Mariborčani na povratno tekmo z aktivnim izidom





Nogometaši Maribora so sinoči v Ljudskem vrtu v šestnajstini finala evropske lige igrali neodločeno s Sevillo 2:2 (1:0). Gola za špansko ekipo sta dosegla Kevin Gameiro v 47. in Fazio v 72. minuti, medtem ko sta bila za vijoličaste v 33. minuti uspešna Marcos Tavares in v 81. Dare Vršič. Povratno tekmo bo prihodnji četrtek gostila Sevilla.

V Španijo bodo tako Mariborčani drugi teden tako odšli dvignjenih glav, aktiven izid jim namreč ob dobri igri še vedno zagotavlja napredovanje, kar bi bila malodane senzacija. Potem ko so vijoličasti zgodovinski dosežek vknjižili že s tem, da so kot prvi slovenski klub prezimili v Evropi, ostajajo apetiti vijolic, ki, kot kaže, cvetijo tudi pozimi, še vedno visoki.

Vidno vlogo je sinoči na zelenici Ljudskega vrta igral tudi mladi, 22-letni vezni igralec Damjan Bohar. S svojimi hitrimi prodori je sejal paniko v obrambnih vrstah Seville, po tekmi pa je bil upravičeno zadovoljen s prikazano igro ekipe.

“Seveda moramo biti zadovoljni z rezultatom, pokazali smo odlično igro in to proti Sevilli, za katero vemo, da ima kakovost. S prikazanim sem kar zadovoljen,” je po tekmi dejal Prekmurec.

Mariborčani so ostro začeli, bili v prvem polčasu gospodarji svojega igrišča, nato pa popustili, a jih je v igro vrnil Vršič. “V prvem polčasu smo bili boljši, nato pa so gostje v drugem delu dvigovali ritem, hitro zadeli dvakrat, kar nas je potrlo in upočasnilo. Tudi sam nisem izkoristil svoje priložnosti. A Dare Vršič je odlična okrepitev Maribora, dobro je izkoristil svojo priložnost in na tem mestu mu lahko le čestitam,” je o igri soigralca Vršiča povedal Bohar.

Medtem ko so španske ekipe zaradi narave ligaškega tekmovanja vseskozi aktivne, so imeli Mariborčani ob koncu leta nekaj dni premora, nato pa do tega tedna priprave v Turčiji. Ekipi se zato še nekoliko pozna neuigranost. “Moram povedati, da je ta tekma prišla v pravem trenutku. Morda še ni tiste prave uigranosti, ki jo rabimo, je pa zdaj še največ moči. A tudi uigranost bomo popravili in skušali s tem elementom v Sevilli presenetiti,” je še povedal Bohar.

V Ljudskem vrtu so se znova izkazali tudi navijači, stadion je razprodal vseh 12.500 sedežev, Viole pa so igralcem pripravile lepo koreografijo, pred stadionom so gledalci dobili celo svoj vijoličast prehod za pešce, kjer so bele proge na cestišču zamenjali z barvami kluba. “Navijačem gre velika zahvala, neverjetno je, kakšno navijanje so uprizorili. Oni so nas dvignili, ko smo zaostajali z 1:2, tako da vse čestitke tudi njim. Vsekakor so naš dvanajsti igralec,” je še povedal Bohar.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.