11:01, pet, 29. Mar

Mariborčani opravili tretjino dela!





Oglejte si posnetek prve polfinalne tekme državnega prvenstva med Mariborom in Dobovcem. Mariborčani so premagali aktualne državne prvake z rezultatom 5:2, kar pa jim še ne zagotavlja napredovanja v finale, v katerega se uvrsti ekipa, ki prva doseže tri zmage.

Največ se je zgodilo v prvem polčasu. Bilo je nekaj nevarnosti tako na eni kot na drugi strani, vendar so bili Mariborčani v zaključnih akcijah učinkovitejši. Po poškodbi se je vrnil Matej Fideršek, ki je v 8. minuti prodrl globoko na polovico nasprotnikov in s povratno podajo zaposlil Jurčka Klinca, ki je zadel za 1:0. Dve minuti kasneje je sledil nov zadetek v mreži gostov, ko se je po podaji Simeunoviča žoga od Vrhovca nesrečno odbila v gol. Kozli so poskušali odgovoriti s sicer dobro organiziranimi akcijami, vendar je bilo v zaključnih fazah prisotne premalo zbranosti. Spet je veljalo tisto nepisano pravilo: “kdor ne da – dobi”. Za domačih 3:0 je zabil Matej Fideršek.

V prvem delu sta obe ekipi izkoristili bonus prekrškov. Dobro razpoloženi Damir Puškar je Gašperju Vrhovcu ubranil strel z desetih metrov. Na drugi strani je bil izključen vratar Alen Mordej. Zamenjal ga je neogret Marko Peček, ki pa Fetičevega kazenskega strela ni uspel zaustaviti. Mariborčani so tako dobili prvi polčas z rezultatom 4:0.

Gostje so takoj na začetku drugega polčasa poskrbeli za šok na domačih tribunah. V igro so pristopili s tvegano taktiko brez vratarja, ki je sprva obrodila sadove. V prvih petih minutah drugega dela sta namreč zadela Vrabel in Marot ter znižala rezultatsko razliko na 4:2

Po prejetih dveh zadetkih so Mariborčani uspeli ublažiti napad gostov. Denis Totoškovič pa je zadel za končnih 5:2.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.