10:24, tor, 23. Apr

Mariborčani po zmago v Španijo





Prvo gostovanje v Ligi prvakov čaka Mariborčane v vroči Španiji. Danes dopoldan so poleteli z mariborskega letališča. “Tokrat s povečano zasedbo, saj gre na pot tudi mladinska ekipa, ki jo čaka dvoboj z vrstniki iz Seville v Uefa Youth League,” pravijo v NK Mariboru.

NK Maribor pred odhodom v Španijo, vir: NK Maribor
NK Maribor pred odhodom v Španijo, vir: NK Maribor

Na seznamu Darka Milaniča za jutrišnji spektakel na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan je 21 igralcev. Letalske vozovnice za odhod v Sevillo so prevzeli: Handanović, Obradović, Cotman, Rajčević, Billong, Viler, Milec, Palčič, Kabha, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Bohar, Ahmedi, Hotić, Bajde, Kramarič, Inbrom, Tavares, Mešanović in Zahović.

Kot so zapisali na spletni strani NK Maribora je slaba novica po vseh naporih in boju za uspešno oskrbo. “Šuler ima resnejšo poškodbo gležnja, ki zahteva premor in bo ostal doma. Prav tako Vršič in Šme,” pravijo v NK Mariboru.

V vroči Španiji ne bo le vroče zaradi temperatur, pač pa bo dodatno ogrelo tudi vzdušje na tekmi. “Temperaturna razlika je res velika, najverjetneje je to nek faktor na katerega se bomo morali hitro prilagoditi, 15 stopinj razlike ni malo. Tu pa bo tudi bučno navijanje s tribun. Ampak to smo hoteli, svojo kožo bomo prodali zelo drago,” je dejal Milanič pred odhodom.

Ob tem pa izpostavil, da bodo na tekmi pomembni tako kvaliteta nasprotnika, vročina, kot tudi pritisk na začetku. “Biti bomo morali odlični, v vseh segmentih, konec koncev se igra Liga prvakov. Sklop vsega more biti odličen. Fantom želim predat sporočilo, da moramo igrat, moramo zadržat žogo, moramo jih postavit v situacijo, da se bodo vprašali kaj se dogaja in bodo tudi sami pod pritiskom,”  je še dejal trener Milanič.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.