01:17, pet, 29. Mar

Mariborčani z novo okrepitvijo, tokrat podpisali z nogometašem iz Kölna





Delovni vikend v Ljudskem vrtu. Moštvo zaključuje priprave v Moravskih Toplicah, medtem pa se nadaljuje sestavljanje kadrovskega mozaika. Prestopni rok, naslednje poglavje: novi član NK Maribor je Robert Voloder, 20-letni nemški branilec, ki bo v vijoličastem igral v statusu posojenega nogometaša iz Kölna.

FOTO: NK Maribor

“Na štoperskih položajih smo doživeli precej sprememb, zvrstilo se je nekaj odhodov. Iskali smo rešitev, kako zapolniti vrzel in našli igralca z izkušnjami iz mlajših nemških reprezentančnih selekcij. Robert Voloder ima nemško miselnost, s koreninami iz Bosne in Hercegovine. Gre za zelo ambicioznega, motiviranega fanta s tisto miselnostjo, ki ustreza našim zahtevam in jo nujno potrebujemo,” je športni direktor Marko Šuler za klubsko spletno stran predstavil novinca št. 4, obetavnega obrambnega nogometaša, prvega doslej v Ljudskem vrtu z nemškim potnim listom.

Posoja za eno leto

“Gre za enoletno posojo, z možnostjo odkupa od Kölna, kar je zelo realno. Verjamem, da ob tej posoji lahko postane tisti člen obrambe, na katerem lahko gradimo tudi v prihodnje. Ko se bodo po vrnitvi iz Moravcev nadaljevali treningi v Ljudskem vrtu, se bo priključil moštvu in bo pripravljen za prve boje, ki nas čakajo. S prihodom Roberta pa naše aktivnosti še niso zaključene. Prestopni rok postaja dinamičen, dogaja se kar precej in gradimo naprej. Pričakujemo lahko vsaj še dva prihoda, ni izključen niti kakšen odhod.”

Robert Voloder (184 cm, 78 kg) je rojen 9. maja 2001 v Frankfurtu, kjer je naredil prve nogometne korake. Dve leti je igral za mlajše selekcije Eintrachta, štiri leta za FSV Frankurt, pri petnajstih pa se je preselil v Köln. Po rednem igranju za moštvi U17 in U19 je v lanskem poletju po podpisu profesionalne pogodbe oddelal poletne priprave ter ostal do zime v slačilnici nemškega prvoligaša, nato ob ostri konkurenci v članskem moštvu igral za drugo ekipo Kölna v regionalni ligi, pred dnevi pa je nadaljnjo pot usmeril klic iz Ljudskega vrta.

Svojo pot želi uspešno nadaljevati v Mariboru

“Vem, da je Maribor najtrofejnejši klub v Sloveniji, dobro znan tudi v mednarodnem merilu z dolgoletnim nastopanjem v evropskih pokalih in po zelo dobrem ozračju na stadionu. Po igranju pri mlajših selekcijah sem v Kölnu pridobil tudi prve izkušnje v članskem nogometu, ponudbo iz Maribora pa sem sprejel, saj verjamem, da tukaj lahko uspešno nadaljujem razvojno pot, kar so potrdili tudi prvi vtisi ob prihodu. Stadion mi je všeč, prav tako celotno okolje in prvi stik s klubskim ustrojem. Prvenstvo smo končali šele pred dvema tednoma, tako da sem imel kratek premor in v dobrem telesnem stanju čakam, da se pridružim novim soigralcem. Z nestrpnostjo pričakujem nov izziv, rad bi z Mariborom postal prvak in pokazal, kar zmorem. Prišel sem na posojo, a če mi bo šlo vse po načrtih, si znam predstavljati, da bi ostal tudi dlje,” poudarja dosedanji reprezentant dveh držav z zanimivo predzgodbo.

Ker je najprej prejel povabilo iz očetove domovine, se je udeleževal akcij mlajših selekcij Bosne in Hercegovine U17, U18 in U19 (skupaj je zbral 14 nastopov). Potem pa je prišlo povabilo iz nemške nogometne zveze, ki ga ni mogel zavrniti. Dobil je priložnost v selekciji U19, nato pa postal tudi član nemške reprezentance U20, za katero je med drugimi denimo istočasno igral tudi čudežni deček Youssoufa Moukoko iz dortmundske Borussie. Robert Voloder si je za igranje v vijoličastem izbral št. 5, ki se je sprostila po odločitvi Blaža Vrhovca, da si v novi sezoni izbere štirico.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.