23:13, čet, 25. Apr

Mariborska knjižnica bogatejša za zbirko knjig v ukrajinskem jeziku





Mariborska knjižnica je svojo zbirko obogatila z zbirko knjig v ukrajinskem jeziku, ki so dar ukrajinskega veleposlaništva v Sloveniji. Zbirko, namenjeno prvenstveno mlajšim bralcem, je knjižnici slavnostno predal v uporabo ukrajinski veleposlanik Andrij Taran.

Zbirka 214 knjig v ukrajinskem jeziku je namenjena predvsem mladim bralcem in je na voljo v Pionirski knjižnici TPC City, v manjšem obsegu pa tudi v Osrednji knjižnici TPC City, Pionirski knjižnici Nova vas in Knjižnici Pobrežje.

“Z vključitvijo darovanih knjig v ukrajinskem jeziku v zbirko Mariborske knjižnice udejanjamo enega temeljih postulatov splošnih knjižnic – načelo dostopnosti,” je ob vključitvi knjig v ukrajinskem jeziku v zbirko Mariborske knjižnice zapisal direktor knjižnice Klemen Brvar.

Vabijo k vpisu mlajše bralce

“Knjižnice so dostopne vsem in vsakomur, ne glede na stan ali provenienco. Knjižnice so odprti prostori, kar preprosto temelji na dejstvu, da so knjige, zložene na polici druga ob drugi, mozaik idej, stališč, pogledov in zgodb,” je dodal.

Mariborska knjižnica ob tej priložnosti vabi k vpisu v knjižnico predvsem mlade bralce. Članstvo v knjižnici, ki je za otroke do dopolnjenega 18. leta brezplačno, jim omogoča brezplačno izposojo in dostop do knjig, časopisov in revij za otroke v vseh 22 enotah Mariborske knjižnice, dodatno pa med drugim tudi do iger in igrač iz Igroteke, elektronskih in zvočnih knjig.

Otroke v spremstvu staršev ali skrbnikov vabijo na Pravljične ure, ki potekajo od oktobra do konca aprila v enotah Mariborske knjižnice. Najmlajšim otrokom so namenjene redne petkove Igralnice za male in velike v Pionirski knjižnici TPC City in Pionirski knjižnici Nova vas, kjer otroci v igri s sovrstniki spoznavajo zanimive igrače iz Igroteke – zbirke več kot 5000 iger in igrač, ki jo v Mariborski knjižnici gradijo že več kot 30 let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.