05:38, sob, 20. Apr

Mariborska občina načrtuje selitev Pekarne, bodo v območje umestili dejavnosti UKC in Medicinske fakultete?





Včeraj sta župan MO Maribor Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved obiskala Mestno četrt Magdalena in Nova vas. Govorila sta o najbolj aktualnih temah. Ena izmed izjav pa je posebej razburila.

Vir: MC Pekarna

“Območje UKC in Medicinske fakultete ima potrebe po širitvi”

Podžupan je namreč dejal, da je bila javnost že pred časom obveščena, da načrtujejo nove
aktivnosti v Pekarni in da iščejo nadomestne prostore za njeno delovanje. Ob tem je povedal: “Samo območje UKC in Medicinske fakultete ima potrebe po širitvi. Razmišljamo, da bi takšne dejavnosti umestili tja.”

Odziv: “Obstaja le skupna zgodba”

Programski svet KC Pekarna se je danes na družabnih omrežjih odzval na njegove izjave.
Pretekli mesec so se namreč sestali s predstavniki MOM in na sestanku naj bi bila omenjena možnost revitalizacije industrijske cone Melje in opcijo, da bi del dejavnosti iz KC Pekarna lahko izvajali tudi tam. Na tem mestu naj bi MOM poudarila, da je bo sprejemala nobenih odločitev, vezanih na Pekarno, brez uporabnikov in Programskega sveta ter da obstaja le skupna zgodba, zapišejo.

Nad izjavo podžupana ogorčeni

“Pogovarjali smo se o nadaljevanju nujnih vzdrževalnih del oz. nadaljevanju le-teh, o nujni razširitvi modela upravljanja na relaciji uporabniki-MOM-MKC na celoten kompleks KC Pekarna,” med drugim zapišejo in poudarijo, da so nad izjavo podžupana ogorčeni “saj je neko latentno opcijo preoblikoval v načrte, ki se sprejemajo nam za hrbtom.”

“V maniri nekaterih prejšnjih vodstev MOM, ki so v interesu kapitala poskušali pekarnarje izseliti, se tudi tokrat ponavlja vzorec igre »good cop, bad cop«, kjer določeni uslužbenci MOM poskušajo z nami ohranjati prijazne stike, drugi pa delajo na projektu, o katerem ne vemo nič.”

Ne bodo dovolili enostranskih odločitev

Med drugim so izjavili, da uporabniki ne bodo dovolili enostranskih odločitev, sprejemajo le sodelovanje in pogovor. Pritiskov naj bi bili vajeni že od prej, a so na tem mestu žalostni, da bo oblast, za katero so menili, da bo imela največ posluha za razvoj urbane družbeno-kulturne scene v centru mesta, kot zapišejo, še enkrat preizkuša napačne poteze
svojih predhodnikov.

“Kmalu se bomo v Pekarni sestali vsi uporabniki in sprejeli odločitve, vezane na to izjavo. Hkrati pa ponovno pozivamo vodstvo MOM k dialogu,” zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.