05:22, čet, 18. Apr

Mariborska občina začela s prodajo družb Farmadent in Gopharm





Mestna občina Maribor je uradno začela s postopkom prodaje Farmadenta in z njo lastniško povezane družbe Gopharm. Za posrednika pri prodaji je izbrala družbo KPMG Slovenija.

FOTO: farmadent.si
FOTO: farmadent.si

Potem ko so junija mariborski svetniki soglašali z začetkom postopka prodaje družbe Farmadent, pri čemer morajo pred zaključkom prodaje biti izpolnjeni določeni pogoji, je mariborska občina uradno začela s postopkom prodaje Farmadenta in z njo lastniško povezane družbe Gopharm.

Po tej sprejeti odločitvi v mestnem svetu je mariborska občina k oddaji ponudbe za posredovanje pri prodaji obeh podjetij povabila revizijske družbe KPMG Slovenija, Constantia plus in UHY. Na povabilo sta se pravočasno odzvali družbi KPMG Slovenija in Constantia plus. Ugodnejšo ponudbo za posredovanje pa je po postopku pogajanj oddalo podjetje KPMG Slovenija, in sicer v vrednosti 19.000 evrov brez DDV, so sporočili z MO Maribor.

K temu so dodali, da bo postopek prodaje podjetij spremljala posebna komisija, ki jo je imenoval mariborski župan Andrej Fištravec. Komisijo sestavljajo predsednik Simon Štrancar ter člana Lidija Krebl Vukovič in Mitja Horvat. Komisija se je na seji v četrtek že seznanila s postopkom izbire posrednika.

Na mariborski občini verjamejo, da bo mednarodno priznana revizijska družba izvedla postopke prodaje v podanih rokih, to pa naj bi po njihovih navedbah zagotovilo uspešno poslovanje podjetja in ohranitev delovnih mest ter dejavnosti v Mariboru še naprej.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.