13:47, sob, 27. Jul

Mariborska pediatra zaradi smrti 5-letnika v sodno preiskavo





Portal Večer poroča, da je tožilstvo vložilo zahtevo za uvedbo sodne preiskave zoper zdravnika Roberta Pogorevca in Majo Tomazin, zaradi smrti, do katere je prišlo na Kliniki za pediatrijo.

Deček, po imenu Teo, bi danes štel devet let, a je tri leta mrtev. Kot poroča Večer, se bosta prej omenjena mariborska pediatrija morala zagovarjati zaradi očitanega malomarnega zdravljenja in
opravljanja zdravilske dejavnosti.

Deček je bil kljub bolezni vesel in razigran, bolehal je vse od rojstva. Zadnji dve leti življenja, se je po besedah očeta, zdravje izboljšalo in kazalo je, da njegovo življenje ni več ogroženo. “Prepričan sem, da se je to zgodilo zaradi zdravnikove napake, kar me najbolj boli,” je za Večer povedal oče.

Bruhal je in imel drisko

Teo je umrl 28. februarja 2018. Mati ga je odpeljala v bolnišnico, saj je bruhal in imel drisko. Deček je prišel peš, v čakalnici se je pogovarjal z ostalimi. Oče za Večer pove, da mu je Teova mamica dejala, da so sina iz intenzivne sobe odpeljali v operacijsko, saj bi mu morali vstaviti kateter v vratno žilo, da bi mu dali infuzijo.

Po tem, ko je prišel iz operacijske sobe, se mu je stanje začelo slabšati. Ko je sin umrl, ga je zdravnik objel in dejal, da je žal umrl. Zdravnika se je odločil ovaditi, saj si želi vedeti, zakaj je moral sin prerano umreti.

Omenjen zdravnik se je sicer na zatožni klopi mariborskega okrožnega sodišča znašel zaradi smrti 12-letnega Bora Nekrepa. Tedaj je bil oproščen.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.