02:01, sob, 20. Apr

Mariborska policija in redarstvo za več reda pod Pohorjem





Letošnja smučarska sezona na Mariborskem Pohorju je zaradi ugodnega vremena zelo uspešna, to pa pomeni večji obisk in se odraža tudi v povečanem prometu pod Pohorjem. Marprom, mestno redarstvo in policija bodo zato odslej v izogib nevšečnostim sodelovali koordinirano, na mestni občini pa voznike pozivajo k spoštovanju cestnih predpisov.

Foto: STA
Foto: STA

Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, so se zaradi problematike parkiranja pod Pohorsko vzpenjačo včeraj sestali člani koordinacije predstavnikov Policijske uprave Maribor, policijske postaje Maribor II, Medobčinskega inšpektorata in redarstva, mestnega urada za komunalo, promet in prostor ter podjetja Marprom, ki upravlja z žičniškimi napravami.

Skupaj so iskali rešitve za boljše razmere pod Pohorjem, saj večkrat prihaja do nepravilnega ustavljanja in parkiranja vozil na obračališču pred in ob postaji mestnega avtobusa, pri interventnem dovozu do vzpenjače, ob platoju pred spodnjo postajo vzpenjače in na ulici vse do križišča s hotelom Habakuk.

S takšnim početjem po navedbah občine prihaja do prometnih zamaškov in ogrožanja udeležencev v prometu, predvsem najbolj ranljive skupine, torej pešcev, zato voznikom svetujejo, da uporabijo v bližini veliko brezplačno parkirno površino.

Od danes bodo zato ob sodelovanju vseh pristojnih tako ob delovnih dneh kot še posebej ob vikendih izvajali nadzor prometa na območju obračališča pri spodnji postaji vzpenjače in ukrepali v skladu z veljavnimi prometnimi predpisi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.