09:58, pet, 29. Mar

Mariborska poslanca v državnem zboru še nista spregovorila besede, kljub poslanski plači več tisočakov





Od državnozborskih volitev je minilo že več mesecev, poslanci so že zasedli svoja mesta in seje vlade potekajo v polnem teku, sprejetih je bilo že nekaj pomembnih odločitev. A mariborski poslanci molčijo, tako v parlamentu kot v odgovorih na pomembna vsebinska novinarska vprašanja, vezana na razvoj Maribora.

Izvedenih je bilo že šest rednih sej Vlade RS, osem izrednih sej ter devet dopisnih sej. V vsem tem času se dva poslanca iz Maribora, ki sta v državni zbor prišla iz stranke Gibanje Svoboda, nista oglasila še niti enkrat. Portal, ki vodi statistiko, jasno pokaže, da Andreja Rajbenšu ni imela še nobenega govora, pravzaprav še ni izgovorila niti ene besede. A s svojim poslanskim delom zasluži izplačilo za obdobje od 13. 5. do 31. 5. v mesecu maju 2022 – 2385,28 evra, kar pomeni, da je toliko dobila za polovico meseca maja.

Popolnoma enako lahko ugotovimo še pri enemu poslancu iz Maribora iz vrst Gibanja Svoboda. Rastislav Vrečko očitno v državnem zboru raje molči kot govori, po statistiki namreč, kot kaže, še ni spregovoril. Zanimivo je, da so poslanci Gibanja Svoboda zatrjevali, kako se bodo borili, da bo Maribor slišan v prestolnici, a vprašanje je, ali se bo z molkom  kaj spremenilo na boljše. A kljub tihemu sedenju v državnem zboru je zaslužil izplačilo za obdobje od 13. 5. do 31. 5. v mesecu maju 2022 skoraj dva tisočaka in pol – 2436,02 evra.

Je pa na drugi strani med mariborskimi poslanci iz Gibanja Svoboda glasna vsaj Lena Grgurevič, ki svoje mnenje jasno in glasno pove. Medtem ko od zgoraj omenjenih ne dobiva nič kaj višje poslanske plače – 2513,97 evra bruto izplačila.

,

Tudi v našem mediju smo v začetku meseca junija na poslance iz Maribora naslovili vsebinska novinarska vprašanja. Zanimalo nas je, katere projekte bodo podpirali za boljši Maribor. Kaj koalicijska pogodba zagotavlja Mariboru in kaj bo Maribor z njo pridobil ter ali bodo ustanovili Klub mariborskih poslancev in delovali skupaj ali bodo delovali ločeno? Zanimalo nas je tudi, če bodo odprli poslansko pisarno in kdaj jih bodo lahko občani obiskali?

Kljub temu, da prejemajo lepo poslansko plačo za svoje delo in so obljubljali, kaj bo Maribor imel od njih, na vprašanja enostavno ne odgovarjajo. Vse od 1. 6. odgovorov nismo dobili. Kot kaže, so mariborski poslanci po izvolitvi hitro ostali brez besed in odgovorov na vsebinska vprašanja.

Sicer smo preverili še, kako zgovoren je Dejan Kaloh, ki je poslansko klop zasedel v kvoti SDS. Vidimo lahko, da je po spregovorjenih besedah med bolj aktivnimi.

 

Druge novice

Comment

  • Nataša Kajba Gorjup

    7 julija, 2022

    Med izrečenimi številnimi besedami in uresničevanjem bistva povedanega je včasih ocean.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.