16:13, sob, 20. Apr

Mariborska tenisačica se znova vrača na igrišča





Po tem, ko je Polona Hercog zaradi poškodb morala izpustiti prvo polovico letošnje sezone, se mariborska teniška igralka sedaj znova vrača na igrišča. In to nikjer drugje kot na Odprtem prvenstvu Francije.

Na Pariz jo vežejo lepi spomini saj je tam nanizala že nekaj izvrstnih rezultatov. V mladinski konkurenci dvojic, sta leta 2008 skupaj z  Avstralko Jessico Moore zmagali, v članski kategoriji pa je njen največji uspeh preboj v tretje kolo leta 2010.

Vir: Spletna strah Polone Hercog
Vir: polonahercog.com

Pričakovanja za letošnji Roland Garros niso tako visoka, saj bo to njen prvi turnir po lanskem 29. avgustu. Zaradi trenutno slabše uvrstitve na lestvici WTA, bo morala igrati tudi na kvalifikacijah. Ne glede na vse, se štajerka, ki je trenutno 179. igralka na svetovni jakostni lestvici WTA med posameznicami, izjemno veseli povratka.

»Po kar nekaj mesecih, od lanskega avgusta, se vračam na turnirje in moram reči, da je občutek fenomenalen. Že zaradi dejstva, da bom ponovno stopila na teniški teren in odigrala svojo prvo tekmo po tolikšnem času. Jaz od sebe res ne zahtevam preveč, ker vem da bodo nekatere stvari zahtevale svoj čas. Se pa zelo veselim svojega prvega turnirja,« je prek svoje spletne strani sporočila Hercogova.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.