19:52, čet, 25. Apr

Mariborska univerza najboljša v matematiki in fiziki





Univerza v Mariboru se je na mednarodni lestvici razvrščanja najboljših univerz na svetu QS World University Rankings po študijskih področjih, letos prvič uvrstila med najboljše in elitne univerze na dveh študijskih področjih: matematika ter fizika in astronomija.Iz mariborske univerze so sporočili, da se oba študijska programa izvajata na Fakulteti za naravoslovje in matematiko. V razvrščanje univerz po študijskih programih je bilo vključenih 46 študijskih področij, evalviranih 4.438 univerz in več kot 18.900 študijskih programov.

Quacquarelli Symonds (QS) je ponudnik, ki je sestavil lestvico najboljših univerz na svetu. Gre pa za vodilnega svetovnega ponudnika informacij s področja visokošolskega izobraževanja, kariernega svetovanja, vsako leto pa objavlja različne lestvice o univerzah in njihovih študijskih programih.

studenti predavalnica

»Univerza v Mariboru je kvalitetna univerza in postaja dom najboljših študentov iz širše regije. Temu pritrjujejo tudi visoke uvrstitve naše univerze na mednarodnih lestvicah razvrščanja univerz, ki kažejo na kakovost študijskega procesa. Zato se želim ob tej izjemno pozitivni novici zahvaliti vsem, ki so prispevali svoj pomemben del v mozaik tega našega uspeha. Naj nam je to vzpodbuda za še boljše delo v prihodnje«, je po objavi rezultatov povedal rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar.

Počaščeni in ponosni

Tudi na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru so ponosni, da so bili njihovi uspehi mednarodno opaženi in ovrednoteni, še toliko bolj, saj gre za eno najpomembnejših svetovnih ocenjevanj univerz. “Ob samem rezultatu pa nas zelo veseli tudi pomen vsebinskega prispevka, ki ga s svojim delom naša fakulteta prispeva k ugledu in pomenu Univerze v Mariboru ter k gospodarskemu in splošnemu razvoju našega okolja. Zavedamo se, da je tak uspeh možen le na osnovi dolgoletnega dela, zato to razumemo kot nadaljnje priznanje našega odličnega raziskovalnega dela, ko se je že leta 2007 UM na področju fizike uvrstila med 1% najboljših inštitucij na svetu po indikatorji Thompson Reuters. Kolegicam in kolegom se lepo zahvaljujem za izjemen trud in jim iskreno čestitam za dosežen uspeh«, je ob tem povedal dekan Fakultete za naravoslovje in matematiko Mitja Slavinec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.