01:26, čet, 4. Jul

Mariborske hokejistke začenjajo s sezono, navijače vabijo na prvo tekmo





Članice Hokejsko drsalnega kluba Maribor (HDK Maribor) z bogato zgodovino, tradicijo in kot aktualne državne prvakinje vabijo podpornike in ljubitelje hokeja na ledu na ogled prve domače tekme v razširjenem mednarodnem prvenstvu DEBL proti ekipi MAC Budapest.
Prva domača tekma v sezoni 2023/24 bo potekala v soboto, 30. septembra, ob 15.45 uri, v Ledni dvorani (Koresova 7). V športu presegamo meje mogočega in se povezujemo, zato vse z velikim veseljem prav v Evropskem tednu športa 2023 vabijo na prvo domačo tekmo Lisičk.

Kot zapišejo je spodbuda s tribun ključnega pomena: “Vaše navijanje iz tribun bo izkazalo podporo razvoju mladih športnic ter pomoč pri ustvarjanju spodbudnega in spoloma enakopravnega okolja za napredek ženskega hokeja v Sloveniji in Evropi. Pridružite se nam in spoznajte enega najuspešnejših športnih kolektivov v mestu Maribor in Sloveniji! Vstop je prost.”

Kdo so članice HDK Maribor Lisičke?

Ekipa članic HDK Maribor, Lisičke, so v preteklem letu dosegle izjemen uspeh, saj so po šestih letih ponovno postale državne prvakinje v hokeju na ledu in zmagovalke mednarodne lige WIHL. S tem dosežkom so si že šestnajstič prislužile naslov prvakinj, kar nas postavlja ob bok najuspešnejšim športnim kolektivom mesta Maribor. Lisičke so predane, visoko motivirane športnice in krojijo najvišjo raven ženskega hokeja v Sloveniji. Naporni treningi, želja po dosežkih in profesionalni pristop so jih pripeljale do zavidljivih rezultatov, hkrati pa so pomembno prispevale k razvoju ženskega športa v naši skupnosti.

V letošnji sezoni so si cilje zastavile še višje – tekmovale bodo v razširjenem mednarodnem prvenstvu DEBL proti ekipam iz Avstrije in z Madžarske.

VIR: HDK Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.