11:31, čet, 25. Apr

Mariborske študentske družine obiskal Božiček





Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) sta včeraj v prostorih ŠTUK-a pripravila že tradicionalni projekt »Božiček – obdarovanje otrok študentskih družin«. Tokrat obdaril kar 113 otrok, poleg obdarovanja pa je dogodek popestrila tudi otroška animacijska predstava z naslovom »Moj prijatelj dobri mož«.

Vir: ŠOUM

Tudi letos so KŠDDM skupaj s ŠOUM obdarila otroke iz socialno ogroženih družin, eno dopoldne pa bodo preživeli z otroci, ki praznične dni preživljajo na Kliniki za pediatrijo v UKC Maribor.
Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen 15. januarja 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. KŠDDM trenutno šteje 54 včlanjenih družin, ki imajo od enega do štiri otroke. Vse od začetka tesno sodelujejojo s Študentsko organizacijo Univerze vMariboru (ŠOUM), ki jim nudi prostore in finančno podporo.
KŠDDM skozi vso leto za svoje člane organizira različne dogodke: Izlet v mini ZOO, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav, pogosta druženja in srečanje mamic ob materinskem dnevu.
KŠDDM in ŠOUM bosta že drugo leto zapored obdarila tudi otroke, ki izhajajo iz finančni šibkejših družin. Darila, za katera so sicer po večini prikrajšanji, bo prejelo 10 otrok. V petek, 22. decembra pa bodo študentje dopoldne preživeli v UKC Maribor, kjer bodo krajšali čas otrokom in z njimi ustvarjali božične okraske ter na koncu tudi okrasili božično drevo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.