18:08, čet, 28. Mar

Mariborski Bike Park prvič v zgodovini prizorišče evropskega prvenstva, pomerili se bodo najboljši spustaši sveta





Če je Slovenija te dni v znamenju Dirke po Sloveniji (Tour of Slovenia), katere prva etapa je potekala tudi skozi Maribor, se bo avgusta v Mariboru mudila celotna svetovna elita v disciplini spust.

Vir: Pixabay.com

Mariborski Bike Park bo prizorišče kar treh tekem – evropskega in svetovnega pokala ter prvič v zgodovini tudi evropskega prvenstva Medtem ko se bosta evropski tekmi odvijali v torek, 3. avgusta (evropski pokal), ter med 6. in 8. avgustom (evropsko prvenstvo), bo svetovni pokal potekal 14. in 15. avgusta.

“Zaradi rahljanja zaščitnih ukrepov in ob ohranjanju trenutne epidemiološke slike bomo lahko letos pod Pohorjem pozdravili več ljubiteljev te adrenalinske discipline, vstopnice pa so že v predprodaji, trenutno neposredno pri organizatorju. Obiskovalci na prireditvenem prostoru bodo morali v primeru obiska pristojnega inšpektorja izkazati, da izpolnjujejo t. i. PCT pogoj, tudi sicer pa bomo na prizorišču spoštovali vse zaščitne ukrepe, saj z njimi ščitimo zdravje športnikov in nas samih,” so sporočili organizatorji.

»Lani smo prireditev uspešno izvedli v zares težkih razmerah, tik pred drugim lock-downom. S strani ekip in Mednarodne kolesarske zveze smo prejeli veliko pohval, zato se veselimo, da bo letošnja tekma za svetovni pokal potekala bolj normalno, saj to pomeni tudi bolj sproščeno,« je povedal vodja tekmovanja Iztok Kvas.

Mesto bo živelo s tekmami, saj bo spremljevalni program potekal pod Pohorjem in v centru mesta

»Načrtujemo kolesarsko parado, ki bo potekala od Pohorja do Glavnega trga in kateri se lahko priključi vsak. Prepričan sem, da se bodo mestni kolesarski vožnji pridružili tudi številni tekmovalci, saj so željni aktivnosti, ki niso neposredno povezane s tekmovanjem. Spremljala nas bo priljubljena mariborska zasedba Happy Ol’ Mcweasel,« je povedal Iztok Kvas in dodal, da se po tekmi obeta še ena, neformalna, a prav tako atraktivna tekma.

»S tekmovalci smo se dogovorili, da bomo zadnjo tretjino Snežnega stadiona izkoristili za izvedbo paralelnega slaloma, na katerem se bodo neformalno pomerili najboljši spustaši sveta. Tekma bo potekala po zaključku finala svetovnega pokala, torej v nedeljo pozno popoldan.«

Pod Pohorjem bo mogoče razvajati tudi brbončice, saj bo času kolesarskih prireditev obiskovalcem na voljo Street Food ponudba.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.